A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) január elseje óta folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli az új útdíjrendszerrel kapcsolatban beérkező tapasztalatokat – mondta a kormany.hu-ra feltöltött videón Becsey Zsolt, közlekedésért felelős helyettes államtitkár.

Becsey Zsolt kifejtette: mint minden rendszer, így a hazai útdíjrendszer átalakításánál is előfordulhatnak ideiglenes problémák, a türelmi idő ezek kezelését szolgálja.

A türelmi idő a rendszert használóknak és a rendszert kialakítóknak is lehetőséget biztosít arra, hogy a megyei matricák használata egyértelmű és jól működő legyen – emelte ki a helyettes államtitkár.

Idén január elsejétől az időalapú – heti, havi, éves – matricák mellett bevezették az évi ötezer forintos áron elérhető megyei matricákat, és egyben országszerte bővült a díjköteles útszakaszok hossza.

Az NFM korábban azt közölte: türelmi idő segíti a közlekedőket, hogy megszokják, egy adott megyében mely szakaszokon érvényes a megyei matrica. Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik a díjköteles szakaszokat januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a 14 875 forintos pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodájában a szolgáltatási díj megfizetése mellett (1470 forint) az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Először kellett volna vizsgálódni hatástanulmányt végezni és nem ötletelni,
idióták !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Linna
Jókor!
Mindig sikerül nekik bebizonyítani, hogy hülyék gyülekezete!
eszegfu
Nem kellene most már vizsgálódni, hiszen ez nem egy terhességi teszt! Teccetek volna gondolkodni, ha egyáltalán van mivel! Talán a "delete" jó megoldás lehetne!
nyanya001
Először kellett volna vizsgálódni hatástanulmányt végezni és nem ötletelni,
idióták !
volvós
Helyettes-helyettes-helyettes éhenkórász !! A feletteseid nem tudnak
beszélni, vagy mi van ??? Elqrtátok, valljátok beeeeeeee !!
papa.49
2015. ben talán fordítva kellett volna elkezdeni, előbb tanulmány, de -nem a hazugovics hasra ütős módszerével, hanem rendesen megcsinálva- utána lehet gondolkozni a bevezetés idején, mert ez így CSUPÁN TISZTA LEHÚZÁS VOLT A MAFFIA SE CSINÁLNÁ JOBBAN MAFFIA KORMÁNY!!!
A helyettes hülyék meg elmehetnének értelmes munkát végezni...
sasafi
remélem többi birka pártkatona most látja milyen fa... ok ezek
sentinel216
Hipp - hopp meg fog jelenni mindannyiunk bölcs vezére és egyszer nyalint a szája szélén, ezzel eltörli ezt az egész matrica cirkuszt. Máris helyre fog állni a fidesz és a köpcös népszerűsége, okafogyottá válik a tüntetés. Az a sok lúzer aki eddig megvette a cetlit, visszakaphatja a pénzének egy részét, mert kezelési díjat fel kell számolni. Ingyen pénz ez valakinek.
kamazuka
Egy kanyiló petákot nem adok!Se olimpiára,se európabajnokságra,se net adóra,se e matricára!
Szimba
"A legnagyobb regisztrált taglétszámot – mintegy 3000 hazai közúti árufuvarozó és autóbuszos személyszállító vállalkozást – tömörítő szakmai érdekképviseletünk, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary Elnöksége és tagsága nevében gratulálok közlekedésért felelős helyettes államtitkárrá történő kinevezéséhez. "
"Dittel Gábor s.k. ügyvezető főtitkár"
Most is nyalsz neki?
F_Viktor
@sentinel216: Írod:
"Hipp - hopp meg fog jelenni mindannyiunk bölcs vezére és egyszer nyalint a szája szélén, ezzel eltörli ezt az egész matrica cirkuszt."

Nem, nem tesz ilyet, egyik (idén 80 milliárd! forint) közpénzből hazudozó média szócsőve már sikerként, a Zemberekkel jótettként kommunikálta Orbán hivatalos véleményét.

Ahogyan @nyanya001: is írta, a fityeszre (Orbánra) annyira jellemző dilettáns ötlet az egész, valószínűleg a kieső netadót próbálják vele pótolni.

Biztos vagyok benne, hogy lesz még meglepetésben részünk mire adhoc dilettáns ötleteléseikkel behajtják a Zembereken azt a 2 300 milliárd forintot amire Orbánnak, hatalmának, oligarcháinak szüksége van.
Fradigege
Van itt arc:
Becsey Zsolt kifejtette: mint minden rendszer, így a hazai útdíjrendszer átalakításánál is előfordulhatnak ideiglenes problémák,...

Hasukra ütnek, elefánt a porcelánboltban tokostul nyomulnak az arcunkba, aztán itt igazitják, hogy hogyan lapátolják vissza a lóba a matériát.
Clavigo
Aszondja ez az ékkő...előfordulnak ideglenes problémák...Szerencsére a büntetési része egész jó funkcionál,
Clavigo
Becsei,,...Te,,mint FELELŐS államtitkár,,egy érték 120 db. közül.. A neved alatt fut ez a káosz amit létre hoztatok. .Most állsz neki vizsgálódni,,tájékozódni ?? Amihez hozzányúltok,,az vagy eltűnik,vagy cc@rrá válik.Most az utóbbi jobban sikerült. Egy biztos..Ennyire kretén-idióta társaság ,mint az Orbán-konda,,még nem ült ebben a parlamentben.
gizineni
Nyugi má no! Jön "GOMBÓCJANKÓ" és megoldja a problémát!
Manhattan
No elindult a szalámizás...
Szerintem ezeket az orbitális hibákat direkt azért hagyják benne az átverésekben, hogy ezeket beáldozva az összes többit, az egész szeméthalmazt lenyomják az emberek torkán. Igy mutatják be (utólag) hogy mennyire együttműködők és tárgyalókészek.
Tárgyalni előtte kellett volna, igy ez DIKTÁTUM! Nem kell bekapni a csalit!
kkalman
@papa.49: Azért helyettes hülyék, mert értelmes munkát nem tudnak végezni.
Linna
Egy tisztességes szakembergárda előre gondolkodott/gondoskodott volna mindenről, de ha csak sógor-koma-jóbarát vagy maga ov a hasára üt és kitalál valamit minden előző számítások hiányában, akkor abból - mint látjuk - csak a nagy eszetlen, ostoba káosz keletkezik.
kkalman
Én meg vizsgálódnék a kormány körül, hogy épelméjűek-e? Vagy nem is kell vizsgálódni?
nezelodo
És mi lesz ha az elégedetlenkedők is először jól orrba vágnak, aztán vizsgálódnak, jó helyre sóztak-e?
levi
Szóval elismerik, hogy nem tudnak mindent 100%-san, profin.
Át kéne vizsgálni az emultötévet is, ott is találnának hiányosságokat!!!
F_Viktor
A szakmai hozzáértésről itt egy nyári adalék:

Így döntöttek arról, hogy az útdíjrendszerre 12 milliárdot közbeszerzés nélkül lehet elkölteni
„Élő ember nem beszél így, ha nincs tudatmódosító szer hatása alatt” – mondta Kósa Lajos Solymár Károly Balázsnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárának...

vastagbor.atlatszo.hu/2015/01/05/igy-dontottek-arrol-hogy-az-utdijrendszerre-12-milliardot-kozbeszerzes-nelkul-lehet-elkolteni/
nemjoezigy
@nezelodo tegnap, 22:06: "És mi lesz ha az elégedetlenkedők is először jól orrba vágnak, aztán vizsgálódnak, jó helyre sóztak-e?"
Így kellene csinálni a Népnek is!
dr. prédikátor
Nem vizsgálódni kell te emberszabású!!! hanem el kell TÖRÖLNI ! veletek együtt!!!
nemjoezigy
@F_Viktor, tegnap, 23:21: Ez a link egy remek tájékoztatás volt. Köszönöm.
Tehát így működik az ország jelenét és jövőjét meghatározó döntéshozó rendszerünk.
Siralmas!
Dilettánsok döntenek minden szakmaiság nélkül. Legalább a helyettes államtitkárok szakmabeliek lennének. Ez a solymár károly balázs, aki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára lehet, hogy írni és olvasni sem tud.
Ez megint egy jó példája a megélhetési politikusi megjelenésnek. Egy magára valamit is adó ember a saját munkaterületén nem merne kiállni ilyen tájékozatlanul, ilyen gyenge szakmai szókinccsel.
nemjoezigy
Ha nem törlik el, mert számítanak a bevételre, akkor a büntetéstől tekintsenek el, mert egyértelmű, hogy az tudatos megkárosítás.
Mert a megye matrica 1 évre szól, tehát ha (pl) az utolsó hónapban veszi meg, akkor is annyit fizet, mintha januárban vette volna meg.
Ha ragaszkodnak a büntetés pénzhez, (az ~1400 Ftoshoz, vagy a 14000 Ftoshoz,) akkor azt csak jövő januárban tudnák beszedni képek, időpontok bizonyításával.
A heti, havi, stb éves matricák rendszere meg nem változott.
Ennek a Nép idegesítésnek megint a kapkodás, a dilettantizmus és a pénz beszedés volt az oka.
lópicigáspár
Tegyük fel visszavonják. Mi lesz azokkal, akik már megvették, kidobták a pénzüket?
F_Viktor
@nemjoezigy: Ha még csak a helyettes államtitkárok esetében jellemezné a kormányt a dilettantizmus...
Sajnos a miniszterelnök is csak egy sunyi, korrupt, levitézlett III. osztályú futballista, volt gazdasági minisztere a szakmai csőd mintapéldánya...

Írod:
"Mert a megye matrica 1 évre szól, tehát ha (pl) az utolsó hónapban veszi meg, akkor is annyit fizet, mintha januárban vette volna meg."

Jó a logikád, de sajnos elég egy mondatot megfogalmazni az aktuális törvénybe, pl.
az útdíjat ELŐRE megváltott viszonylati jeggyel kell kiegyenlíteni...
soljanka
@nyanya001: Ezek csak egyetlen kimenetét ismerik a hatástanulmánynak:

Milyen hatással lesz ez az én pénztárcámra? Hogyan és mennyit tud a főnök mutyizni nekem belőle?
F_Viktor
@soljanka: Szerintem Orbán dölyfössége is közrejátszik, azért is megmutatja az általa lenézett magyar népnek (nem felejti el az elvesztett 2002-es választást, azóta utálja saját népét), hogy az elmeszelt netadó miatt valamilyen módon meg fogja szívatni őket.
nemjoezigy
@F_Viktor: "...azóta utálja saját népét..."
Na ez az amit kikérek magamnak, sőt tiltakozok ellene. Én nem , tartozok az ő népéhez, én egy 59 éves magyar állampolgár vagyok, aki soha nem szavazott olyan pártra, emberre, aki utána hatalomra került.
Tehát joggal érzem, hogy nem vagyok felelős azért, hogy a gengszterváltás óta hatalmon levők kifosztották az országot nyomorba döntötték a Népet.
(milyen fejlődés az, hogy a forint vásárlóértéke folyamatosan romlik, a gengszterváltás óta ~30 %-kal romlott. A TÖBBSÉGNEK, a NÉPnek!
pl:
1996: 86 forint volt egy kiló kenyér, 45 forint egy vonaljegy, 66 forint egy múzeumbelépő)
Csak, hogy demagóg legyek!
sentinel216
@lópicigáspár: 09:01-re
Majd lesz egy újabb nemzeti visszatérítő szervezet. A befizetés kétharmadát visszaadják, a többit levonják kezelési költségként. Ez peersze megint az emberek idegeire, idejére fog menni. Aki pedig nem vette meg a cetlit és megbüntették, annak úgy kell! Nem tudom hányféle sarcot akarnak még kivetni az adónkból, autósok külön útfejlesztési befizetéseiből, helyi önkormányzati behajtásokból épített utak használatáért?
Gyuri Géderről
"Útdíj: vizsgálódik a kormány"
Nem értem, mi van? Nem találják azt a barmot aki ezt kitalálta?
Bercifiu
@F_Viktor: Ez is sikerült, a szappan adóval együtt.
F_Viktor
@nemjoezigy: Nem tudom a Kubatov-lista mennyiben rendezte át Orbán utálatát népével szemben, hogyan hálálta meg minden szavazójának a 2/3-ot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.