Az MSZP azt várja, hogy Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásán félreérthetetlenül jelezze Orbán Viktor miniszterelnöknek: nincs helye a demokratikus európai politikusok közösségében.

Szanyi Tibor, a szocialisták EP-képviselője elmondta, szerinte a világ egyik legbefolyásosabb politikusának azt is jeleznie kell a magyar kormányfőnek, hogy méltatlan a jövő Európai Uniójának alakításában való részvételre és egyúttal a magyar kormány irányítására. Szanyi további elvárásként fogalmazta meg a kancellár felé azt, hogy az európai integráció iránt elkötelezett, annak jövőjéért kiemelten felelős politikusként a magyar nyilvánosság előtt is adjon hangot kritikus véleményének.

A szocialisták azt kérik Angela Merkeltől, hogy a nyílt és objektív politizálás jegyében találkozzon a magyar demokratikus ellenzék képviselőivel, mindenekelőtt az MSZP vezetőjével.

"Angela Merkel látogatása elé a magyar emberek többsége nagy várakozással tekint. Ezt a várakozást az a remény táplálja, hogy ez a nagy formátumú és hatalmú politikus felismeri a történelmi esélyt és a magyar nép mellé áll, hogy az saját erejéből – Európa támogatásával – megszabadulhasson az Orbán-rezsim antidemokratikus önkényétől" – mondta Szanyi Tibor, aki szerint Angela Merkel ezzel morális és politikai értelemben viszonozhatná Németh Miklós és Horn Gyula a határnyitással kapcsolatos tetteit.

Az ellenzéki politikus azt mondta, párt- és gazdasági érdekek diktálta politikai pragmatizmus okán Európa meghatározó tényezői túl régóta tolerálják annak a zsarnoknak a dúlását, aki választási csalásokkal és alkotmányos manipulációk sorával került hatalomra, aki egy korrupció által áthatott maffiaállamot épít ki, valamint aki az ellenzéket, a sajtót és a civileket megfélemlíti, az EU-t pedig lenézi, aláássa, gátlástalanul kihasználja.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Azért az nem röhely, hogy egy MSZP-s politikus - éppen "Szanyi kapitány" - merkeltől várja, hogy oldja meg azt a feladatot, ami tulajdonképpen a magát "legnagyobb ellenzéki párt"-ként aposztrofáló gyülekezet feladata lenne?
Persze egy olyan párt, amelynek már az elnöke is olyan, hogy köztudottan megkérdőjelezhető az erkölcshöz való viszonya, nem is lehet képes e feladat ellátására. A baj csak ott van, hogy egy olyan ellenzéki párt, mely a saját belső bajaiból következően nem képes valójában semmire sem, ne várja, hogy helyette más elvégzi a piszkos munkát. Szanyi kapitány meg hát kíváó cégére ennek a gyülekezetnek! (tudatosan kerülön a párt - megnevezést!)
papa.49
Angela Merkel megfogja mondani a hazugovicsnak hol a helye, mint a kutyának lámpaoltás után, de ettől itthon nem nagyon fog változni semmi, a változást itthon kell kikövetelni!!!
Merkel abban segíthet, hogy értésére hozza ennek az elme roggyantnak, hogy ,,NE TOVÁBB,, de a hazugovicsot eltakarítani nekünk kell!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.