Csak novemberben, tehát amikor még be sem indult igazán az üzemanyagár-zuhanás, 5,67 milliárd forintot spóroltunk a kutaknál az októberi árakhoz képest – írja az Mfor.hu.

A kormány az elmúlt időszakban a rezsicsökkentéssel, a bankok elszámoltatásával próbált egyes szektorokból közvetlenül pénzt irányítani az emberekhez, azonban mindkettőnél vannak olyan költségek, amelyek ellensúlyozzák a hatást.

Az Mfor.hu megjegyzi, az üzemanyagár-esésének „számláját” az OPEC-országok, illetve az egyéb olajkitermelők állják. A kormánynak pedig lényegében csak azt kell eldöntenie, hogy ezt a pénzt milyen arányban hagyja az autósoknál, és milyenben szedi be más sarcok formájában.

Egy rövid gondolatkísérletet is végzett a lap, miszerint ha ez az 5,67 milliárd egy az egyben a kiskereskedelemben csapódott volna le, akkor 15 százalékkal többet költhettünk volna ruhára és cipőre, vagy 37,7 százalékkal növelhettük volna illatszer-kiadásainkat novemberben, ami a magyar viszonyokat tekintve jelentős javulásnak számít.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"A kormánynak pedig lényegében csak azt kell eldöntenie, hogy ezt a pénzt milyen arányban hagyja az autósoknál, és milyenben szedi be más sarcok formájában."
Eldöntötte. Útdíj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@nyanya001: Igen, ez mindig is igy volt, csak akkor mindig (Kadar papa idejeben) EGYSZER volt EGY aremeles evente (januar elsejen, hogy mindjart hidegzuhannyal kezdodjon az ev), akkor valoban beleraktak az elelmiszer-arakba (leginkabb a cukoreba), de most egy fogos ravasz kerdes: VAJHA AZ ELELMISZERARAK CSOKKENTEK-E az olcsobb szallitasi dijaknak koszonhetoen (Diesel-arak), vagy azert maradt minden a regiben, mert bar a benzin-Diesel ocsobb lett, de bejott helyette az utdij?
Egy a lenyeg: fizessen a magyar MINDENERT, amit mi b@sztunk el, hiszen ezt mar gyorsan belenyomtuk az Alapkatyvaszba, torvenykent...:o(((
wagabund
@karma1: miért nem lepődnék meg ezen, nem is értem...

:-(
izo
@karma1: Egy éves autópálya matrica ára 43000ft ami most is van, de ha 2 megye kell az 10000ft
izo
@karma1: Talán évi 5000Ft havi 400ft a pestieknek nem annyira szívás
karma1
@izo: Ez csak annak olcso(bb), aki szinte ki sem mozdul otthonrol. De az olyan helyek, mint pl. a vecsesi szakasz a repterre, ahol 500 m-es szakasz miatt kell megvenni a matricat , az bizony verlazito. Es aki a dunapentelei hidat hasznalta munkabamenet? Annak most boldogabbnak kellene lennie? (Merthogy az meg 2 megyet kot ossze, es itt megint csak nehany szaz meterrol van szo. Ez csak ket pelda, de szamtalan mas ilyen lehet meg az orszagban, es ez bizony mind ertelmetlen rablas, uj ado az orszag vezetoi reszerol. Ebben sajnos nem nagyon tudsz meggyozni, a rokonaim sokat hasznaljak az M7, M1-est es az M0-st is, alkalmankent pedig a 8-as es M3-as utakat is .)
izo
@karma1: Aki nem tud számolni azt nem is lehet meggyőzni."a rokonaim sokat hasznaljak az M7, M1-est es az M0-st is, alkalmankent pedig a 8-as es M3-as utakat is ." Ezek szerint a rokonaid 43000ft-ot fizettek és fizetnek is, nincs változás akkor mi a baj Talán nem az hogy aki 43000ft helyett 10000ft-ot fizet ne járjon jól?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.