Heim Péter Századvég-vezető érdekeltségébe tartozott az a rejtélyes luxemburgi társaság, amely 2010-ben kedvezményes áron jutott értékes belvárosi ingatlanokhoz egy önkormányzati cég, a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Zrt. megvásárlásával – derült ki a Blikk birtokába került dokumentumokból.

Öt korábbi önkormányzati ingatlant szerzett így összesen 2,68 milliárd forintért a Praefinium SICAV-FIS nevű, Luxemburgba bejegyzett cég, de hogy kik állhattak mögötte, azt eddig nem lehetett tudni. A Blikk ezért a luxemburgi cégbírósághoz fordult: a megkapott cégkivonatban és alapító okiratban azonban egyetlen magánszemély sem szerepelt, még vezetőként sem feltüntetve.

A cégnek két luxemburgi jogi személy a tulajdonosa, a Praefinium Partners S.á.r.l. és a VRS Financial Partners S.A. Az előbbiben volt vezető tisztségviselő Heim Péter kormányközeli üzletember az ügylet idején. Erről ő maga nyilatkozott Rogán Antal akkori fideszes polgármesternek írt angol és magyar nyelvű szándéknyilatkozatában, 2010 júliusában – emlékeztet a lap.

A Blikk kereste Heim Pétert, hogy miért egy luxemburgi cégen keresztül vettek meg egy önkormányzati céget értékes ingatlanokkal, de azt üzente, hogy nem kíván az ügyben nyilatkozni. Azt sem volt hajlandó megerősíteni vagy cáfolni, hogy érdekeltsége volt a luxemburgi cégcsoportban. A cégbírósági papírokból az is kiderül, hogy a luxemburgi céget alig fél évvel a Belváros-Lipótváros Zrt. eladására kiírt pályázat előtt jegyezték be.

Rogán Antal akkori polgármester magyarázata és az ügy további érdekességei a blikk.hu-n olvashatók.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nesze nektek fidesznyikek...CSAK ÚGY ÖMLIK A MUTYI! Simon meg rongyos 200 millióért baszogattátok? Meg nokiás doboz? Hát azok kutya f@szát nem érik ezekhez a milliárdos ingatlancsalásokhoz képest. Lehet tapsikolni. bezzeg ha ezt a szocik csinálták volna már habzó szájal veritek az asztalt a fidesznek meg elnézitek mi? Hány korrupciós/lopás/csalás/hazudozásnak kell még kiderülnie mielőtt az ország belátja, hogy a fidesz csak árt neki?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
flatron4687
@Hellcat: A nagy szaros helyzet az, hogy ezeket még lebuktatnii sem lehet, mert minden disznóság, amit csinálnak - bármilyen - fucsa, de "törvényes ! A 2/3-nak köszönhetően először kialakitják az elkövetendö mutyi jogi hátterét, majd utána már "jogszerüen" lépnek. Van ott ész...
bencemacska
@flatron4687: ma, 10:51
Igazad van!
Ezért szövegelem én folyton - nem jogászként - először kell egy alkotmányt készíteni, népszavazással jóváhagyatni, és akkor az OV bandát elzavarni.
Utána rögtön az alkotmánynak nem megfelelő minden törvény hatályát - az átdolgozásig - felfüggeszteni!
Más békés megoldás nincs, mert a mai törvények a Fidesz állandó hatalmát biztosítják!!!
F_Viktor
@flatron4687: No, azért pl. Roggyant Tónió belvárosi mutyijaira nehezen lehet ráhúzni a legális jelzőt.
petrol
ez a rogan mielőtt kattan a bilincs rajta,szétherdálja az egész V. kerületet!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.