A beszállító és kereskedő minden titka feltárulhatott a versenytársak előtt a NAV által üzemeltetett elektronikus árukövető rendszer egy hibája miatt – írja a Nol.hu.

Minden kiskereskedő szeretné tudni, hogy mennyit, miből és mennyiért vásárol a konkurencia. Egész egyszerűen azért, hogy következtetni lehessen az akciókra és hogy ki milyen áron tervez értékesíteni valamit. Tehát nem véletlen, hogy ezek az adatok a legtöbbször rejtve maradnak.

Most azonban a Nol.hu azt írja, nem máshonnan, mint a NAV szervereiről tudhatták meg kiskereskedők az üzleti titkokat. Több, független piaci forrásból is úgy értesültek, hogy meghökkentő látvány fogadta azokat a fuvarozókat, kereskedőket, akik egy külön felhasználói felülettel próbáltak kapcsolódni az áfacsalások kiküszöbölésére január elsejétől elindított Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerbe (EKÁER).

Látták ugyanis a többiek adatait is és így értelemszerűen az övék sem maradt titokban. A súlyosnak tűnő üzleti titoksértés részleteiről, okairól megkérdezték a Nemzeti Adó és Vámhivatalt is, ám lapzártáig a hivatalnál egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben, így egyelőre nem tudni, hogy kijavították-e a már a hibát vagy dolgoznak-e rajta.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Talán ha hozzáértő informatikus szakembereket alkalmazna a nav...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
Talán ha hozzáértő informatikus szakembereket alkalmazna a nav...
Clavigo
Vazzzze...Nem ott alkalmazzák a kegyes Urunk vőjének a tesoját ???
kakaósbögre
Magyarország a furcsa véletlenek hazája...
papa.49
A nav elnökének máris le kellene mondania ,,alkalmatlanság,, címén!!!
Toby
A tolmácsok meg sorban állnak a NAV előtt...azért az marhára érdekes, hogy a qrmány akármilyen informatikai megoldásba belevág, arról hamarosan kiderül, hogy sánta !
A kiskapuk országa Patkányisztán !
mate03
@papa.49: Már rég lekellet volna ,mondania! A Szivárogtatás,meg nem a véletlen műve! A z egész NAV a korrupció melegágya!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.