A magyar állam megsértette a magántulajdont megillető védelmet, amikor 2013-ban megfosztotta Vékony László soproni trafikost engedélyétől, hogy dohánytermékeket áruljon – mondta ki kedden első fokon, nem jogerősen az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban.

A döntés nem kötelezi a magyar jogalkotót a jogsértés megszüntetésére vagy jogszabálymódosításra, ám 15 ezer euró (mintegy 4,77 millió forint) kártérítés és 6000 euró (mintegy 1,9 millió forint) perköltség megfizetésére kötelezi a magyar államot, ha jogerőssé válik.

A bírák az Emberi Jogok Európai Egyezménye alapján ítélkeznek, amely első jegyzőkönyvének első cikke védi a magántulajdont, kimondva, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy javait tiszteletben tartsák, tulajdonától senkit sem lehet megfosztani, kivéve, ha ez közérdekből és a törvényben meghatározott feltételek, valamint a nemzetközi jog általános elvei szerint történik.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@simmering73: ma, 12:37
Ezzel csak egy gond van: MINDEN UNIÓS BÍRSÁGOT
mi, magyarországi magyar adófizető állampolgárok fizetünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@Sziszifusz: @human: @Főlökött: Korán reagáltam, csak most olvasom, hogy Ti már megírtátok a lényeget.
simmering73
@human: @m.macskosz: Tudom. Ezt inkább a düh mondatta velem. Meg azt is, hogy ha nem ők viszik el, akkor azt széthordják a maffiózók, mi meg szívunk.
Desischado
Az lenne a király, ha a rablóbandának kellene fizetnie, de mi fogunk, sajnos! Ezt leszámítva, örülök a trafikos sikerének!
mate03
@simmering73: Tudod sok igazságod van! Csak azt a pénzt a mi adóforintjainkból,fizetik ki! Ezt a pénzt a trafik mutyi kitalálóinak kellene fizetni! Aktor lenne valóságos a bírói ítélet!
kukac50
A kártérítéseket fizessék azok saját zsebből akik megszavazták a trafikmutyit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.