A Family Frost lehet a legnagyobb vesztese, ha március közepétől már kiszállítani sem lehet vasárnaponként az élelmiszereket, több település pedig mozgóbolt nélkül maradhat.

Bár eddig főleg a Tesco hallatta hangját a házhozszállítási tilalom miatt, más vesztesei is lesznek az ügynek. A Pénzcentrum beszámolója szerint, amennyiben általános érvényű lesz az Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnapi kiszállítással kapcsolatos állásfoglalása, akár több magyar település is mozgóbolt nélkül maradhat. A cég 19 depóval és több mint 300 mozgóbolttal van jelen a magyar piacon és a Pénzcentrum értesülései szerint a forgalom mintegy 25 százaléka vasárnaponként generálódik.

Félix Miklós, a Family Frost ügyvezető igazgatója a portálnak azt mondta, a cég jogászai jelenleg is vizsgálják az NGM állásfoglalása szerinti házhoz szállítás kategóriáját és csak a szakvélemény birtokában tudnak majd arról beszélni, hogy a továbbiakban is fenn tudják-e tartani a szolgáltatásaikat vasárnaponként.

Az ügyvezető elmondta, ha a tárca állásfoglalása általános érvényű, az a Family Frost jövedelmezőségét és így természetesen munkavállalóikat is igen negatívan érintené. Bár Félix Miklós prognózisa szerint ez esetben sem lenne elbocsátásokra, illetve a szolgáltatási terület drasztikus csökkentésére szükség, de a munkaerő-átcsoportosítást, valamint bércsökkentést már nehezen kerülhetnék el, továbbá rengeteg fogyasztónak is kellemetlen lenne az intézkedés. A cég sárga autói sok olyan magyar településen megfordulnak, ahol más lehetőség egyáltalán nincs a vásárlásra. A mozgóboltban nemcsak jégkrémet, hanem fagyasztott élelmiszereket is árulnak.

Az NGM állásfoglalása szerint az online vagy egyéb formában leadott megrendeléseket sem lehet vasárnap kiszállítani. A tárca értelmezése szerint a törvény hatálya a kiskereskedelmi tevékenységre vonatkozik, ezalatt pedig termékek forgalmazását, valamint az ezzel összefüggő szolgáltatások nyújtását kell érteni – így például az áruk összekészítését és kiszállítását is.

A törvény nem határozza meg a kivételek körében az online rendelés utáni kiszállítást, csak az úgynevezett kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységet. A rendelés utáni kiszállítás tehát nem tartozik a kivételek körébe, csak az a szállítás, ami ahhoz kell, hogy az üzlet nyitvatartási időben működni tudjon.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Így teremt ez a hibbant újabb munkahelyeket ?
Undorító a szemforgató, álkeresztény KDNP de a gazdája sem különb !
papa.49
@nyanya001: Tudod mikor volt ,,keresztény,, a szemét hazug harrach, soha PÁRTTAG VOLT ,most meg xarzsák...
kamazuka
A kutya f.nak hiányzott eddíg is,hogy vasárnap délután nem lehetett pihenni mert állandóan visított a hangszórója.
bretagne
Lesz még ebből nagy balhé! Az emberek megelégelték már eddig is a "jótékony cselekedetüket", hogy vigyáznak ránk. NE VIGYÁZZANAK! FELNŐTTEK VAGYUNK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.