Legalább nyolc államtitkár lakását fizetjük Budapesten – akinek ugyanis nincs saját lakása, hivatali lakásban szállásolják el, vagy ha nem akad jó lakás, fizetik az albérletét.

A napokban jelentek meg a kormány.hu-n a legfrissebb adatlapok a miniszterek és az államtitkárok juttatásairól. Ezeken kell feltüntetni többek között azt, hogy az adott vezető kap-e juttatásként budapesti lakhatást: hivatali lakást vagy lakásfenntartási térítést, azaz pénzt  bérlésre – írja az Index.hu.

A Miniszterelnökség vezetőiről egyelőre nincsenek aktuális adatlapok, de a többi minisztérium vezetőiről kikerültek már a honlapra a friss információk.

Így állják az adófizetők például Kontrát Károly lakhatását, akinek nem mellesleg a vagyonnyilatkozatában egyébként nyolc ingatlan szerepel. Igaz, ezek többsége földterület, háza pedid csak egy van, az sem Budapesten.

V. Németh Zsoltnak, a földművelésügyi tárca környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárának 70 négyzetméteres hivatali lakást fizet az állam. Neki összesen hat ingatlana van, a családi háza pedig Vasváron található.

Zsigó Róbert lakhatását is az adófizetők állják, ő egy 101 négyzetméteres hivatali lakást talált magának, Répássy Róbert pedig egy 158,37 négyzetméteres kis bérleményben él Budapesten. Tasó László, a fejlesztési tárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. Térítése a törvényi maximumhoz közeli összeg, havi 230 ezer forint. Neki tíz ingatlan szerepel a vagyonnyilatkozatában, főként földjei vannak. Házai Hajdúszoboszlón és Nyíradonyban állnak – írja az Index.

Az állami vezetők egyébként olyan napokért is kaphatnak pénzt, amikor nincs is épp élő megbízatásuk. A törvény szerint ugyanis, ha egy politikai vezető a megbízatása megszűnése után újabb állami vezetői megbízatást kap, akkor a megszűnés és az új hivatalba lépés közé eső időszakra is kap juttatást: ugyanannyit, mint amennyi az erre az időre járó illetménye lett volna.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Ha kitiltanak is de akkor is...A mocskos qurva parazita @nyátokat..oszt jó napot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Képzeljék el, hogy az egyszerű embernek is van, volt lakhatási támogatása a sikeres álláskeresés esetén. De igazuk van, inkább jöjjön a Buta Pityú egy adott pozícióba, ugyan nem ért semmihez, de van lakás Bp.-n. Hajrá ! Tényleg, miért nem keresnek más témát, pl. miként tudták volna jobban megoldani az infláció kérdését, az államháztartási hiányt, 2,1%-s alap kamatot, az adósság csökkentését/ emelni mindenki tud/, reálbér emelkedést stb.Ja, ehhez nem értenek?
kukac50
47 ezerből kellene élni és Lakni Nekik is! Szemét banda!
kata53
@Clavigo: Hát valami ilyesmire gondoltam én is!
Strassnoff Ignác
Zsír...
Mondjuk én valami üresen álló épületet megvennék, kialakítanék benne egy nagy csomó 30 négyzetméteres garzont, aztán amelyik honatya nem pesti, vagy közeli lakos, az lakhatna ott. Természetesen pénzt egy büdös vasat sem adnék. Akinek nem tetszik a garzon, bérel magának saját zsebből mást. Svédországban egyébként hasonlóan működik ez. Azért nem nonszensz egyetlen majomnak 160 négyzetméteres lakást bérelni? A protokollos dumával kár előjönni. Egyrészt egy csomó hely van ahol megoldhatja a faszi a hivatalos vendég fogadását, vagy ha ragaszkodik a saját környezethez, vigye haza a vendéget! De azért ez a probléma nem egy mezei képviselő, vagy egy takonypóc államtitkár szintje.
Ugyanez a helyzet egyébként az utazással is. Fizetjük a horror benzinszámlákat. Ezelőtt valahol megjelent egy kimutatás, ahol például megtudhattuk, hogy van képviselő, aki Szabolcsból jár be naponta. (Máshol a közszférában amennyire tudom 100 kilométer a maximum, ameddig napi bejárást fizetnek.) Közölték, hogy mennyit ment egy évben. Kiszámoltam az ürge teljesített kilométerét és azt, hogy normális átlagsebességet figyelembe véve ez hány óra vezetés. 8 órás munkaidővel számolva, levonva a hétvégéket, szabadságot, ünnepnapokat, arra jutottam, hogy a káder hetente 5 nap vagy semmit sem alszik, vagy egy napja úgy 30 órából áll. Röhej? Az. De"törvényes". Érdekes mód ebben a témában az ellenzék sem nagyon szokott ugrálni...
zöldszem
@Strassnoff Ignác: Protokoll, újabban hónapok, sőt évek telnek el úgy, hogy egy magas rangú politikus hazánkba jöjjön.
Strassnoff Ignác
@zöldszem: Dehogynem. Azerbajdzsánból jönnek. Meg Putyin is várható.
Igaz nyugatról kevesebben tévednek ide, mint anno Kádárékhoz, de hát minden nem megy egyszerre... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.