A belvárosi ingatlanbotrányba keményen beleálló politikusnak a volt polgármester vagyonosodása tűnt fel.

Interjút közölt az Index Juhász Péterrel, az Együtt V. kerületi képviselőjével a belvárosi önkormányzat ingatlaneladásai kapcsán.

Juhász elmondta, először hallomásból értesült a visszaélésekről, vendéglátósoktól például. Az ő pletykáik szerint irreális pénzeket kell zsebbe csúsztatni az önkormányzatnál, ha valaki például teraszengedélyt akar szerezni, ha lakást akar venni vagy üzletet akar nyitni.

A poltitikus egyúttal felfigyelt Rogán Antal megmagyarázhatatlan vagyonosodására is, féldául a félmilliárd forint értékű ingatlanra van a Pasa parkban. Feltűnő volt az is, hogy nagyon nehéz információhoz jutni, az önkormányzat nem ad ki adatokat, amihez mégis hozzáfértek, abból kiderült, hogy valami nem stimmel.

Juhász, aki az V. kerületben polgármesterjelöltként indult októberben, azt mondta: elejétől kezdve tudta, hogy lehetetlen lesz átfordítani a Fidesz 73 százalékos előnyét, de szereti a kihívásokat: „Van egy ilyen becsípődésem, hogy nem az ambícióimra figyelek,  hanem jól akarok cselekedni. Látom, hogy itt, a Belvárosban nagyon undorító a helyzet, mert a vezetők a hatalmukkal visszaélve, bűnszervezetben, maffiamódszerekkel nemcsak kijátszanak vagyont, hanem tönkretesznek törekvő, vállalkozó embereket” – mondta.

A belvárosi önkormányzat a harmadik leggazdagabb az országban, huszonötmilliárdos költségvetése van, amiben nincsenek benne az ingatlaneladások. A költségvetés egyensúlyban tartásához soha nem is kellett ingatlant eladni – állítja Juhász, aki szerint innentől minden eladás gyanús és ha valaki jól gazdálkodik a vagyonával, az ingatlanválság közepén pláne nem kezd eladásba.

„Rogán Antalnak ismernie kellett pontosan a belvárosi ingatlanárakat. Vagy én elfogadom, hogy Rogán Antal hülye, de akkor miért nem vette magát körbe olyan szakértőkkel, akik ismerik az árakat?” – tette fel a kérdést Juhász. A politikus jogi és politikai következményeket is vár. Azzal például elégedett lenne, ha Szentgyörgyvölgyi Péter jelenlegi polgármester azonnal lemondana, mert az emberek három hónapja nem láthattak tisztán, amikor rá szavaztak. A Rogán által elkezdett gyakorlatot viszont mindenképpen folytatja.

Rogán egyébként nem is köszön Juhásznak, a parlamentben és a közgyűlésben is kerüli a tekintetét – mesélte a politikus.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Sok erot, egeszseget es kitartast kivanok Juhasz Peternek a rogan fele szarjancsik elleni csatajahoz. rogan adocsalo janos csak a jeghegy csucsa. orban az igazi maffia-vezer.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Remélem, hogy ezt valahogy túl éli még Juhász. Én minden esetre drukkolok Juhásznak és sok sikert és erőt kívánok a munkájához! Követhetnék a példáját!
Gyuri Géderről
@abacs62: Természetesen, erre a népnemzeti edényre gondoltam. Reménykedem, és igyekszem is tenni érte, hogy amikor kinyitják a rácsos cellaajtókat, a reggeli szemlére, a többi cimborája is ott fog állni a folyosón, és szalutál a smaszernek.
Desischado
@Gyuri Géderről: Csak már ott tartanánk! Pofátlan lopás, mutyikból való gazdagodás: ez jellemzi ezt az aljas bandát, köztük ezt a köztörvényes bűnözőt is!
Juhász István
Semmi gond... MAJD a reggeli cellaellenőrzéskor viszont hangosan kell köszönnie az ellenőrző foglárnak...
mate03
@Mobil123: Nem baj! Majd megtanul előre köszönni a smasszernek!
coyote3
Persze, hisz bevalottan ordas nagy paraszt :)))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.