A Fidesz szerint az olcsóbb üzemanyag miatt csökkennie kellene a kenyér árának, a pékszövetség vezetője viszont azt mondja, jelenleg nem áll módjukban mérsékelni a sütőipari termékek árát.

Ha a gázolaj árának emelkedésekor ugyanolyan mértékben nő a fehér kenyér ára is, akkor elvárható, hogy a gázolajár-csökkenéskor a fehér kenyér ára is ugyanúgy csökkenjen – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a gazdasági bizottság elnöke szerdán Budapesten újságíróknak, miután – Tállai András nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár jelenlétében – tárgyalt a Magyar Pékszövetség és az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének képviselőivel.

Közölte, az egyeztetést a kereskedőláncok képviselőivel folytatják, mert a végső fogyasztói árat ők alakítják ki. Rogán Antal arról is beszélt, hogy vizsgálatot kezdeményez az albán pékségek közteherfizetésével kapcsolatban.

Septe József, a pékszövetség elnöke a tárgyalás után kijelentette: a jelenlegi költségszerkezet nem teszi lehetővé nekik a sütőipari termékek árának csökkentését.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
A kenyér és egyéb pékségi termékek árában a késztermék szállításának költsége nem lehet több, mint 3-5%. A szállítás költségének nagyságrendileg 1/3-a az üzemanyag, tehát az árú árának 1,5%-a. Az üzemanyag ára (430.- ról 340.- re) durván 21%, tehát az árú árának 0,3%-a. Ezt valamellyest ellensúlyozza az úthasználat. Igaza van a közgazdasági végzettségű, de újra bizonyítottan a valós életben tapasztalatlan Rogán úrnak: a 20 forintos kifli árát 6 fillérrel csökkenteni kell! Hajrá Magyarország! Újabb gumicsontot kaptunk.
szaboria1
@Hofipisti: Azért az se feled olcsóbb lett így a liszt is már lehet kiskereskedelemben 100.-ft/kg alatt lisztet kapni így a pékek is már olcsóbban jutnak hozzá.
73
Én meg azt akarom,hogy takarodjatok a jó ku...a anyátokba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok