Borsod-Abaúj-Zemplén megyében intenzív havazás miatt kamionok torlódtak fel a 3-as számú főúton Szikszó és az arnóti körfogalom között, illetve a 37-es úton Gesztely és Szerencs között. A rendőrség a 3-as út érintett részét lezárta, a 37-esen egyelőre fél pályán halad a forgalom.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton közölte, a 3-as számú főúton legalább huszonöt kamion torlódott fel Szikszó és az arnóti körfogalom közötti útszakaszon a Turul szobornál. A járművek a lejegesedett és hóval eltakart úton nem tudnak tovább haladni.

A rendőrség a rendkívüli időjárási viszonyok miatt és a további balesetek megelőzése érdekében az 3-as főút 196-os és 199-es kilométere közötti útszakaszt szombat reggel 8 órától lezárta.

A szóvivő kitért arra, hogy az adott szakaszon két közlekedési baleset is történt. A rendőrség Ongaújfalu, illetve Arnót felé tereli a forgalmat – számolt be az MTI.

Dobi Tamás ismertetése szerint elakadt kamionok terhelik a forgalmat a 37-es főúton Gesztely és Szerencs között. Egy sávon folyamatos a forgalom, de az időjárási viszonyok és az elakadt járművek megnehezítik a közlekedést. A rendőrség a kamionforgalmat az egyik közeli áruház parkolójába tereli.

A hatóság kéri az úton lévőket, illetve útnak indulókat, hogy vegyék figyelembe az aktuális időjárási viszonyokat és fokozott figyelemmel vegyenek részt a forgalomban.

A helyi meteorológiai szolgálat azt közölte, hogy 34 milliméternyi eső esett pénteken, szombaton pedig reggelig kilenc milliméternyit mértek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.