Magyarországon évente az összes haláleset egynegyedéért a rákos megbetegedések felelősek. Az évi 30-33 ezer áldozat a lakosságszámhoz viszonyítva nem csak Európában, de világszinten is a legmagasabbnak...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
és? le van szarva csak foci legyen...meg valaki akit épp köpködni lehet az agyament nagynemzetimagyaroknak...legyen az épp gazdasági menekült, kivándorlő diplomás (aki lényegében ugyanaz mint az előző) tanár diák rendőr vagy rokkant...vagy épp libsibolsinépellenség...csak egy apró szösszenet...a témához...
www.medicalonline.hu/cikk/a_semmelweis_egyetem_mar_nagyjabol_egymilliard_forintot___hitelezett___az_allamnak
ezen belül...
"Konkrét példaként említette Takáts Zoltán, az SE egyik kutatójának esetét. A Takáts Zoltán által kifejlesztett intelligens sebészeti vágóeszköz, az onkokés csökkenti a ráksebészeti beavatkozás időtartamát, és megnöveli a pontosságát. Az orvos így gyorsabban dönthet a megfelelő gyógyszer kiválasztásáról és annak adagolásáról. Tulassay Tivadar jelezte: a találmányt világszerte méltatja a szakma, de források híján félő, hogy értékesítéséhez Magyarországnak már nem lesz köze. Az onkokés feltalálójának jelenleg mintegy 126 millió forinttal tartozik az NIH. A rektor szerint ez jelentős hátrányba hozhatja a fejlesztést.
A rektor szerint nem lehet sikeres egy nemzetgazdaság, ha az alap- és alkalmazott kutatást, valamint az arra épülő hasznosuló-, hasznosító kutatásokat nem tudja piacképes termékké alakítani, és ha a nemzetközileg elismert kutatóit külföldre űzik munkahelyeik, vállalkozásaik csődje, a hazai reménytelenség, vagy a csábító külföldi lehetőségek"."
tehát ...ha foci van a rákosok le vannak szarva keményen...
és a kés mostani élete:
en.wikipedia.org/wiki/Iknife
www.fiercemedicaldevices.com/story/hungarian-startup-seeks-med-tech-partner-intelligent-cancer-knife/2013-07-18
de ír róla a bloomberg a reuters...
ajánlom @szandokan: figyelmébe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.