Az egykori NAV dolgozó az EU korrupcióellenes konferenciáján beszélt – derült ki az RTL Klub híradójából.

Horváth András a Párbeszéd Magyarországért párt EP képviselőjének, Jávor Benedeknek a meghívására érkezett Brüsszelbe, ahol az állítólagos magyar áfacsalásokról beszélt. Horváth szerint Magyarország önállóan nem tudja visszaszorítani az áfacsalásokat, csak akkor, ha az Európai Unió változtat a szabályokon. Az Európai Néppárt – amely platformhoz a Fidesz is tartozik az EU-ban – több konkrét információt kért, hogy állást foglalhassanak a magyar helyzetről.

A DK-t az EU-ban képviselő Molnár Csaba szerint azt nem értik az Unióban, hogy míg az ottani hatóságok tenni akarnak az áfacsalások ellen, a magyar kormánynak ez nem érdeke, sőt úgy tűnik, asszisztálnak a csalásokhoz.

Az EU-s tagállamok eddig csak abban értenek egyet, hogy központi korrupció ellenes ügyészségre lenne szükség, de ennek felállítását még senki sem kezdeményezte.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Értékelem Hrovátban, hogy meghúzhatta volna magát a NAV-ban, vagy kilép és hallgat, hogy kaphasson állást máshol. Ezzel szemben kockáztat és kitartóan viszi a NAV ügyet.
Lassan lesz egy kis harcos csapatunk: Horvát András (NAV), Juhász Péter (ingatlan), Hadházi Ákos (trafik)
Remélem még sokan csatlakoznak hozzájuk a korrupció elleni harcban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
"Az EU-s tagállamok eddig csak abban értenek egyet, hogy központi korrupció ellenes ügyészségre lenne szükség, de ennek felállítását még senki sem kezdeményezte."
Értem én, hogy az EU-ban is sokan jól megélnek a korrupcióból, még akkor is, ha az nem akkora, mint nálunk. Ezért nincs aki kezdeményezze a korrupció ellenes ügyészség felállítását.
Főlökött
Tegnap láttam a beszédét és két dolog fogalmazódott meg bennem :

1., Milyen hantát fog erre előadni a Fidesz, magyarázat gyanán.
2., Horváth ezek után haza mer-e jönni, vagy várja valahol a 'volga'

Vida féle per, pedig már csak hab a tortán :)
Desischado
Humannal értek egyet, lassan összeverbuválódik egy csapat, akik mögé fel lehet sorakozni! Hajrá, fiúk! Reszkessen a fidesz!
mate03
@Desischado: Fellehet sorakozni,de ahhoz előbb pártot kell alapítani! Vagy valamelyik párt mögé-mellé ,be állni! Mert másképp ez nem működik!
kata53
@Főlökött: Énis aggódom Horváth testi épségéért!
Desischado
@mate03: Egyetértek veled! Akármilyen áron, de össze kell fogni! Különben végünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.