267 millió forint EU-támogatást kap az L. Simon László által 2011-ben alapított Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány – tudta meg az Átlátszó.

A támogatást egy kápolnásnyéki kastély felújítására ítélték oda. Az épület korábban L. Simon László cégének tulajdonában volt, és ma is az ő nevére van banki jelzálog bejegyezve a tulajdoni lapra.

Az uniós pályázat keretében egyelőre nem történt kifizetés, a felújítást 2015 nyár végére tervezik befejezni.  A kedvezményezett alapítvány haszonbérleti szerződést kötött a projektre a kastélyt tulajdonló Kastély.net Kft-vel. Utóbbi cég tulajdonosa L. Simon László és családjának a korábbi cége, a Ráció Kiadói Kft. volt 2011 októberéig. A Ráció Kft. ma Simon Mónika kezében van, aki L. Simonnak nem rokona, viszont  a mostani pályázatot elnyerő alapítvány létrehozása óta ismerheti a politikust, ugyanis 2006 óta több alkalommal tanúként szerepel a  szóban forgó pályázatot elnyerő civil szervezet bírósági dokumentumaiban.

Az Átlátszó le is rajzolta az ügylet mögött álló szövevényes céghálózatot. Így néz ki:

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
@human: 09.08. A vadászatokat ki ne hagyd:)) Úri mulatság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Senara
Negyedmilliárd forintos uniós támogatás érkezik L. Simon kiadójának kastélyára ... maradjunk annyiba uniós támogatásból újítják fel !!!
human
Mit ér egy földesúr kastély nélkül. Mulatságok cselédekkel, lovászfiúkkal. Hejj a régi szép idők. Hisz fontos a hagyományőrzés a fidesznek.
wagabund
nakkérem... ő lesz az egyik a mai hatalmasságok közül , aki becsületben megőszült fejjel, kezében fotóalbummal fog mesélni az unokáknak a kandalló előtt..azok okos tekintettel heverésznek a medvebőrön, miközben az inas behozza a tájmszot.. a személyzet többi tagja halkan előkészíti az ebédlőt az ebédhez..

Az aljanép ezzel egyyidőben a lepukkant lakásában nekiül a kedvenc láboskájából csipegetni a lekozmált paprikáskrumplit ehetetlen lecsókolbásszal..

asszem ez a jövő...mindenkinek meglesz a jól megérdemelt helye...

...hacsak..
Clavigo
A megújuló enegiák hazai Géniusza jól teljesít...De megérdemeljük ezeket a ccarháziakat.
Fradigege
Ő a legjobb. Merő véletlen. Emögött nincsenek kapcsolatok. Színtiszta, korrekt, semleges pályázaton nyert.
eszegfu
Nézem-nézem ezt a céghálózatot és pontosan az az érzésem szédülök, mint a körhintán! Ennek létrehozásában azért kellett valami segitség is neki, nem? A napelemről és Vida angol nyelv tudásáról alkotott véleménye nekem nem az észlény benyomását keltette.
Dr. Felipe
Na ezt a céghálózati katyvaszt is el kell majd küldeni az uniós korrupciós ügynökségnek.
Az uniónak minél hamarabb lépni kell az ügyben mert ezek a fideSS patkányok még az uniót is szétlopják.
m.macskosz
@Senara: Plusz, ha önrész is szükségeltetik, azt meg Te és én...mi perkáljuk.
KERKA
@human: 09.08. A vadászatokat ki ne hagyd:)) Úri mulatság.
Bercifiu
@Clavigo: A faszjankó vegyen magának napot, s jöhet a napkollektor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.