Árulkodó statisztikai adatokról ír az atlatszo.hu.

Az oknyomozó portál újságírói kikérték a 2006 és 2014 között születő korrupciós cselekményekkel kapcsolatos feljelentések statisztikáit a Legfőbb Ügyészségtől. Három féle bűncselekménytípust vizsgáltak: aktív hivatali visszaélést, passzív hivatali visszaélést, befolyással való üzérkedést.

A megkapott adatok szerint egyrészt a feljelentések száma Polt 2010-es érkezése óta a felére, harmadára csökkent. Másrészt azóta 300%-kal nagyobb arányban utasítják el a hivatali korrupció miatt tett feljelentéseket 2006-2010-hez képest. Ha pedig mégis nyomozás indul, akkor azokat kétszer gyakrabban szüntetik meg.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Ki érti ezt? Ki érti ezt? Én nem.
Tisztességes demokráciákban emiatt már Polt Pétert vezetnék vezetőszáron,
na de egy illiberális demokráciában...?!
Ja, hogy pont erre való ez az agymenés???!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@verőce21: 21:32
Mitől lenne a helyes és egyetlen következtetés, hogy ha nem érkezik feljelentés, nincs bűncselekmény?
(Ami azt jelentené, hogy minden bűncselekményt jeleznek az "öntudatos" állampolgárok, a hatóságok pedig mindent kinyomoznak - ilyen még a liberális demokráciában sincs. )
Ma pedig, amikor a korrupciótól hangos az ország, - és lépten-nyomon belebotlik az ember, aki pedig jelenteni merészeli, azt vegzálják, egy picit vicces is ez a következtetés :)
Persze, Te úgy csapod be magad, ahogy akarod :)
verőce21
@JAJMÁR: (10:16) A kereszténydemokrata-polgári demokráciában pedig levezetésed szerint nincsenek öntudatos állampolgárok? Dehogynem! Csak nincs annyi bűncselekmény.
Te bele szoktál botlani "lépten-nyomon" ?
JAJMÁR
@verőce21: 00:02 Rendben. Kössünk kompromisszumot... :)
a szavak szintjén - hagyjuk ki a liberálist, meg az illiberálist is.
Látom, az utóbbi már neked is "kínos" picit :)
verőce21
@JAJMÁR: (10:52) Inkább arról van szó, én pontosan nevén tudom nevezni a jelenlegi rendszert. (A kereszténydemokrata-polgári demokráciával) Ami korlátozottan liberális, mint ahogy itt a blogon is vannak moderálási szabályok.

Állítom továbbá, hogy kevesebb a korrupciós feljelentések száma is, amit alátámasztottam feljebb az oknyomozó újságírás táblázataival és grafikonjaival. Az, hogy Te "lépten-nyomon belebotlasz" a korrupcióba, (és a feljelentésekbe?) valószínűleg az életformád magyarázhatja.
nezelodo
Persze, hogy "csökken a visszaélések száma", mert senki nem veszi komolyan az állampolgári bejelentési kötelezettségét, mivel az ügyészség úgyis lesöpri, nem létezőnek látatja a saját politikai oldal garázdálkodását. Akkor meg minek strapálják magukat a feljelentéssel, oknyomozással. Nem szeretik ezek az emberek sem a rosszul látó osztrák, kettős állampolgár nyugdíjas sofőröket, inkább kitérnek az útjukból.
JAJMÁR
@verőce21: 11:19 Hm, azt mondod keresztény? Furcsa ez., mert mintha nem ismernék ezek a "hatalmas" urak a Tízparancsolatot se... de még a 7 főbűnt se. Álmodozol Édes :)
A feljelentésekről pedig nézelődő 22:28 hsz. pont jó :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.