A Bibó Szakkollégium alapítója szerint a vállalkozó időzített akna, aki nagyobb veszélyt jelent Orbánra, mint az ellenzéki pártok együtt. A háborúban azonban valakinek bukni kell és szerinte az Orbán-rendszer stabilabb, mint a Simicska-féle erőcsoport.

„Ebben a meccsben Simicska vesztésre van ítélve” – jelentette ki az ATV Szabad szemmel című műsorában Kéri László az Orbán-Simicska konfliktusra utalva. A Bibó Szakkollégium alapítója elmondta, nem csodálkozna rajta, ha a vállalkozó veresége olyan pusztító erővel hatna a Fideszen belül, aminek a következményét még Orbán Viktor sem gondolta végig. „Ez egy nagyon tehetséges ember, a fejében ott van rengeteg olyan összefüggés, kapcsolatrendszer, időzített akna, hogy amíg él és mozog, nagyobb veszélyt jelent Orbán Viktorra, ha már ellenfél és nem szövetséges, mint az ellenzéki pártok együtt” – fogalmazott a szakértő. Nem tudom, van-e az a pénz, amivel leállítható lenne Simicska Lajos. A nyilatkozataiból azt vettem ki, hogy már átlépett ezen a ponton – tette hozzá Kéri.

A háború 10 hónapig úgy folyt, hogy egyik fél sem szólalt meg, egészen mostanáig. „A másik fél még hallgat, de nem biztos, hogy intelligensebben fog viselkedni” – fogalmazott Kéri László.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Kéri László mondta az igazat,
Ö a Bibóból ismeri mind a kettöt !!!
Eddig a mérközés 1:0 Simicska javára !!
Már csak az egyenlités kérdéses, de
szerintem még vár a Viktor, elöször
szokás szerint rendbe kell tenni a
háztájit, eltüntetni a nyomokat !! !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Ha hatalomra kerülök ,ezt a Bibó zsiványneveldét azonnal bezáratom!
JAJMÁR
Gratulálok a hozzászólásokhoz! Egy-két kivételtől eltekintve, élmény olvasni őket.
Szinte jobbak vagytok, mint a politológusok.

Csak - mert van egy csak - attól tartok, ez nem lesz elég, ettől még a történések visszafordíthatatlanná válnak :(
eszegfu
@világlátó: Tény: a mult történéseit elemezve, ma már sokkal "okosabbak" lehetünk, mert ugye látjuk a jó és rossz döntéseket és látjuk ezek következményeit is. Valóban az okos tanul a mult hibáiból, mert látja és akarja is látni. De ma egy nagy horderejü döntés meghozatalának jó és rossz oldalát csak a későbbiekben láthatjuk. Természetesen az ember előbb igyekszik felmérni döntésének jó és rossz hatásait, de a legjobb szándék ellenére is teljesen rosszul sülhet el, mert annyi objektiv tényező is felléphet még csak egy tizednyi eltérésekkel is az általam tervezetthez képest, összeadódva más kerekedik belőle, mint amit szerettem volna. Ha én rossz döntés hozok a családi költségvetésemnél, én és a családom isszuk meg a levét. Az ország mai döntéshozói mintha nem tudnának különbséget tenni a saját és az ország érdekei között, ugy gondolják az ő érdekük = M.o. érdekével. Pedig az "én" érdeknek ebben az esetben háttérbe kellene szorulnia, hiszen az országot képviselik, nem magukat! Az meg végképpen bosszant, felháborit, hogy én a laikus is érzem: ennek, vagy annak biztos nem lesz jó vége, de kormányunk (akinek annyi szakembere lehet, amennyi M.o-n fellelhető!) mégis azt "nyomja" teljes erőből! Ezért gondolom, hogy ez az önző, beképzelt, fennhéjázó, stb. kormány, tanácsadóik sokasága alkalmatlan az ország vezetésére és döntések meghozatalára. Hiveik -- legalábbis szerintem -- nagy része még ma pontosan látja, de őket gazdasági érdekük tartja mellettük és észrevétlenül ugyanolyanná válnak. Éltetik harsányan a Fideszt, mert ha nem igy tennének, akkor ők is mehetnének a nem magyar, hazaáruló, stb. ember közé. Végső soron önzők lettünk, nem érdekel hogy él a másik, átgázolunk a másikon és csak az a fontos: mi éljünk. Az emberek szemléletének kell megváltoznia, fel kell rázni a közömbösöket, vagy mondhatom belefáradt embereket is.
világlátó
@eszegfu: Egyetértek Veled.
Az ország népét felrázni lenne kinek ebben felelőssége bőséggel , mondjuk a normális médiának, értelmiségi csoportoknak, a hazai történelmi egyházaknak, Az egyetemek professzorainak, felsőbbévfolyamú hallgatóinak, a pedagógus társadalomnak,sok civil egyesületnek, akik erre szakosodtak, de még sok embernek. Ez a felrázás, a megszólítás ideje. A szemléletváltás, a tudatformálás az a nehezebb. Egy hitet, egy bizalmat, egy reményt kiradírozni a fejekből, szívekből, még ha hamis, hazug, álságos és gonosz, akkor is nagyon nehéz. Van azonban egy kiút erre.
Csak akkor lehet ezt az országot helyes irányba fordítani, nemzet lehető legtisztább erkölcse alapján megjavítani, ha egy a nemzet minden egészséges gondolkodású, megtisztulni vágyó tagja számára megvilágítunk egy kivezető utat. Most nem gondolok a szövetségesekre, Európára mint mindennapi potenciális gazdasági és egyéb kapcsolat partnerekre, csak a magyar nemzet számára meghatározható egyetlen helyes, tisztességes útra. Ezt kellene ma és holnap és azután minden nap elkezdeni megfogalmazni. Távol tartva minden, eddigi károkozó szellemiséget, a szélsőségeseket, jobbról és balról, a mélymagyarokat és a hun- szkíta ősöket majmolókat, mindazokat, akik már kiforgattak minket a normális gondolkodásunkból és eltérítettek minket egy olyan útról, ahol járnunk kellene. Ez nem megy egy vezérbikával az élen. Ma már nincsenek Attilák és Árpádok. Ha elsatnyúlt a nemzet , akkor csak a kollektív bölcsesség vezetheti a nemzetet. Hogy akkor kezdődik a pártoskodás elölről? A kollektív bölcsesség dolga kell legyen, hogy megváltozzon a politikai berendezkedés, a közigazgatás, az ország erőforrásaival való tisztességes és okos gazdálkodás, a társadalomról való gondoskodás és minden, ami ide tartozik, az oktatás-nevelés, az egészségügy és a szociális gondoskodás az öregekről és az arra rászorulókról. Mindez most egy álomszerű kép, de ha körülnézel, most nem egy álomszerű képet mutató országban élünk?
eszegfu
@világlátó: Hasonlókat gondolok én is... és tényleg ugy érzem néha magam, mint egy meseországban... ez is, meg ez is megtörténhet? Az egészben a legrosszabb: ez a mai "álom" a valóság, ezt éljük meg nap, mint nap, a jövőnk pedig még elég homály. De kérdem: hol van azon emberek csoportja, akik valahogy képesek lennének a helyes irányt felvázolni, kidolgozni? Értem, hogy professzorokra, pedagógusokra, stb. gondolsz... de itt akkor "belépne" a generációs ellentét. Mint ahogyan elképzelhetetlen Mészáros Lőrinc "veje" 27 évesen vezérigazgatónak, pontosan igy az egyetemistákat sem érzem tapasztalanságuk miatt az irány meghatározásában kompetensnek. Ugyanakkor az idősebb korosztály, akinek van tapasztalata, tudása, ők már talán nem olyan "harcos" szellemüek, esetleg még balosok, vagy jobbosok is voltak. Én igazán nem tudom eldönteni ez esetben sem: milyen emberek lennének erre a legalkalmasabbak még elvi sikon sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.