A médiaforradalom utáni Magyar Nemzeten egyelőre nem érződik az irányváltás. Nem kezdtek maffiaállamozni, hanem friss lendülettel újra nekiugrottak a Tesconak.

A lap hétfő számában arról írnak, hogy információik szerint megkerülve a kereskedelmi törvény előírásait, több jogcímen szed éves szinten milliárdos nagyságrendű sarcot magyarországi beszállítóitól a Tesco áruházlánc.

Nemrég a CNBC televízió hírül adta, hogy a brit áruházláncokat felügyelő ombudsman vizsgálatot kezdett a londoni központú Tesco hálózat beszállítókat érintő kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban, mivel megalapozott a gyanú, hogy a társaság megszegte a vonatkozó szabályozást. A vizsgálat középpontjában főként a bizonytalan kifizetések állnak. Arra is fókuszálnak majd, kért-e fizetséget a Tesco a beszállítóktól, hogy jobb helyre helyezzék el a termékeiket.

A Magyar Nemzet most azt közli, hogy nálunk a gyakorlat évek óta jellemző. A lap egy áruházi bennfentesre hivatkozik, aki példaként említette a polcpénzt, amelyet más néven ugyan, de a termékek kihelyezéséért cserébe törvénytelenül szed be a lánc a beszállítóktól.

Informátoruk megjegyezte azt is, hogy miközben évente több milliárd forinthoz jut így a Tesco, a megnövekedett feladatokkal arányosan mégsem bővítették a dolgozói létszámot, sőt. – Általánosan jellemző az áruházláncnál a munkavállalók túlterheltsége, akik minimálbérért a rendes munkaidőn túl is dolgoznak. A polcok pakolását is csupán néhányan látják el – mondta a volt vezető.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A Tesco kiviszi az adózás előtti nyereségét, kihasználja a beszállítókat és a dolgozókat ezért kormányunk 2012-ben stratégiai és együttműködési megállapodást kötött velük...hogy együtt használják ki az embereket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@coyote3: Én ugyan nem vagyok "informátor", sem védőügyvéd, de szerintem minden üzletlánc kér "polcpénzt"...
Senara
Polcpénz ? Csak a Tesco szedi a többiek nem ? A többi nem mert , olyan hülye , hogy nem érdekli ez a bevétel , csak rohadt gyümölcsök leárazása ?
coni
A Tesco kiviszi az adózás előtti nyereségét, kihasználja a beszállítókat és a dolgozókat ezért kormányunk 2012-ben stratégiai és együttműködési megállapodást kötött velük...hogy együtt használják ki az embereket.
DR Eric CARTMEN
A CBA-nál biztos nincs ilyen. ÁÁÁáááááááááááááá
tivoli
Minden beszállító azt szeretné, ha az ő terméke lenne a szem előtt, mert az egyúttal reklám is, ezért áldozni is hajlandó. Aki többet fizet, azé a jobb hely.
Teljesen legális az árukihelyezésnek ez a módja, így megy minden kereskedelmi egységnél.
Mivel ami nem látszik, azt nem is viszik a vevők..
eszegfu
@coni: Ja,ja! Ez a kicsi, vagy nagy gonosz törpe, vagy akár "multi"-nak is nevezhetném... bakker!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.