A bíróság jogerősen úgy döntött: nem állapítható meg bűncselekmény abban az ügyben, amelyben több tízmillió forintos, megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat többek között Hunvald György, egykori MSZP-s erzsébetvárosi polgármester és Weinek Leonárd, volt szabad demokrata zuglói polgármester ellen.

Hunvald György, Weinek Leonárd és hat társuk ellen mintegy 50 millió forintos, megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat. A  Fővárosi Törvényszék csütörtökön jogerősen felmentette őket, ezzel helybenhagyva a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2013 októberében meghozott elsőfokú ítéletét.

Az információt Sebes Péter, Hunvald György védője is megerősítette az Origónak. Az ügyvéd a portálnak azt mondta, hogy szóbeli indoklásában a bíró kiemelte „a magas színvonalú elsőfokú ítéletet", szemben a Központi Nyomozó Főügyészség tizenöt oldalas fellebbezésével, amelynek a bíróság egyik pontját sem tartotta megalapozottnak.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@szaboria1: Soha nem az ítélet számított a fidesznek, hanem hogy legyen vád és vágókép és bilincsben elvezetés. Az mszp alatt lehetett mszp-s politikus ellen pert indítani, fidesz alatt fideszes ellen nem. Mindenki döntse el, melyik volt a demokratikusabb rendszer.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@lajospapa: @egyeneskifli: Erre írtam AZ FIZESSE A KÁRTÉRÍTÉST AKI A VÁDIRATOT ELŐADTA...
egyeneskifli
@lampa laz: Már bebizonyosodott,hogy nem volt nokiás doboz.
Erről is hallgat a fidesznyik hazug média.

nepszava.hu/cikk/591203-csak-legenda-volt-a-nokia-doboz
human
"Erzsébetváros volt szocialista polgármestere lapunkat arra emlékeztette, hogy annak idején a Magyar Hírlap egyik cikke nyomán rendelte el az ügyészség a nyomozást. Más bizonyíték nem volt. "
nepszava.hu/cikk/1048205-felmentettek-hunvald-gyorgyot

És ma hány cikk alapján indít vizsgálatot az ügyészség ingatlan ügyben, floridai csoportos nyaralás közpénzen ügy miatt?
eszegfu
@human: Kósáék 2013. nov. utaztak Floridába, feljelentés 2014. aug-ban, majd 2015. febr. 8-án lezárták a nyomozást. A feljelentés és a nyomozás megszüntetéséig kb. 7 hónap telt el. Tényleg nincs kettős mérce!!
mariaberta
@lampa laz: Hazudtak, lényeg. hogy meghurcoltak egy embert. Szeretném látni, a brókerosok hány nap alatt szabadulnak?
lópicigáspár
50 millió! És a friss 200 milliárd? Basszus!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.