Lesz Moszkva tér Budapesten, de nem a Széll Kálmán téren - így reagált Tarlós István főpolgármester Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő nyílt levelére, amiben a politikus azt javasolta, hogy a Széll Kálmán teret nevezzék vissza Moszkva térnek.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Az túl egyszerű lett volna és nem kerülne pénzbe ha minden maradt volna az eredetiben!
Mariner1
Azt a teret gyalázat volt Moszkváról elnevezni! Ott aratott halál a világtörténelemben eddig a legsűrűbben!!! Orosz kéztől. Apáinkat.

Éppen most volt a hetven éves évfordulója a Becsület Napjának, amikor a Várban rekedt német-magyar csapatok lőszer, élelem, és gyógyszerkészletük végere érve, a biztos legyilkoltatás elől menekülve, megpróbálkoztak egy kétségbeesett kitöréssel.
A kb. ötvenezres létszámból csak 700-750 érte el a saját csapatokat, a többiek már az első két-három órában elestek.

A normandiai partraszállás leggyilkosabb partszakaszán, a 8 kilométeres Omaha Beach-en ez az arány 3.000 halott volt egy nap. A vele szomszédos Utah Beach-en pedig 300! (Háromszáz!!!)

A Széll Kálmán téren pedig egyetlen óra alatt ennek minimum a tízszerese!!! A világtörténelemben sehol, soha nem volt ennél terület/idő egységre vonatkoztatva nagyobb halálsűsűség harctéren! Sem Sztálingrád, sem Omaha Beach.
Csak Hiroshimában, Nagaszakiban, és Drezdában volt nagyobb a "pusztítási együttható".

Legyen Budapesten Moszkva-tér, de ne ott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.