A vízbázisba is bekerülhet az a szennyezett víz, ami a Hortobágy határában lévő balmazújvárosi veszélyeshulladék-tárolóban szivárog. A telepet ugyanis még mindig nem számolták fel.

Illés Zoltán még vidékfejlesztési államtitkárként kezdeményezte anno a telep felszámolását, de erre a célra nem hozott létre külön pénzügyi alapot a kabinet valamiért. Illés január végén bírálta a kormányt, a balmazújvárosi telep állapotáról beszámoló Népszabadság cikke szerint az agrártárcát is kritizálta.

"Én Orbán Viktor sok intézkedésével egyetértettem, de ami a 2014-es választások után kialakult a környezetvédelem, vízügy, természetvédelem területén, elfogadhatatlan számomra. Számos kormányzati ember nem a neki való helyen ül: V. Németh sem ott ül, Czunyiné sem ott ül, Aradszky András sem, Szabó Zsolt sem, sorolhatnám. Maga V. Német nyilatkozta, hogy sosem foglalkozott környezetvédelemmel. Amihez én azt teszem hozzá, hogy nem is tanult ezen a területen, nincs tudása: nem ért hozzá! Miért? Mert a 2014-ben létrejött kormányban úgy tartják, hogy az államtitkári, miniszteri beosztásokhoz nincs szükség szaktudásra. Én meg azt mondom: a szaktudás hiánya a Fidesz bukásához vezet. Miért van internetadó, autópályadíj? Miért áll így a környezetvédelem ügye? Mert hozzá nem értő emberek ülnek felelős beosztásokban" – mondta Illés egy, a Hír24-nek adott interjúban.

A minisztérium erre úgy reagált, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter minden eszközzel fellépett a veszélyeshulladék-tároló telep problémájának rendezése érdekében, a kormány pedig folyamatosan egyeztet a tárcával.

Tiba István balmazújvárosi polgármester figyelmeztetett, a városban feltűnően sok a vérképzőszervi megbetegedés a fiatalok körében. Felvetődött, hogy az átlagosnál magasabb számú megbetegedésben a telep közelsége szerepet játszhat.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Mit várhatunk egy olyan minisztertől, aki úgy nevez ki a főfelügyelet élére személyt, hogy se állítólagos doktorija, se állítólagos diplomája, se állítólagos nyelvvizsgája nincs, pedig állítása szerint Ő látta. Majd a nagy bukta után vaskor végkielégítéssel elküldi a posztjáról a dotáltját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.