Debrecenben működő amerikai érdekeltségű céget látogatott meg szerdán az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki a megyeszékhely polgármesterével is találkozott.

Colleen Bellt a látogatás első állomásán, a debreceni Határ úti ipari parkban Herdon István, a parkot működtető Xanga-cégcsoport vezérigazgatója fogadta. Elmondta: a 120 hektáros ipari parkban 90 hektár a beépített, 30 hektár a fejlesztési terület. A parkban működő három nagy amerikai gyár több mint kétezer dolgozót foglalkoztat.

Debrecenben járt ma az új amerikai nagykövet

A nagykövet felkereste a texasi központú National Instruments (NI) gyárát, amely 2001-ben, a Határ úti ipari park első beruházójaként kezdte meg a termelést. A nagykövetet Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta az ezerkétszáz dolgozót foglalkoztató cég munkájáról. Kiemelte: a vállalatcsoport hardvergyártásának jelentős része Debrecenben történik. A gyártást szakképzett mérnökök támogatják, a kutatás-fejlesztési mérnökcsoport tevékenysége révén pedig a vállalat igazi tudásközponttá nőtte ki magát a régióban.

Colleen Bell az ipari parkban tett látogatása után a városházán zárt ajtók mögött folytatott megbeszélést Papp Lászlóval (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármesterével.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@nena: Miféle III. világháborúról fantáziálsz és miért barom a magyar? Te tisztára dilis vagy!
tivoli
@silber13: tegnap, 13:55
Lajosnak mindenhez van köze ami Debrecenben történik, nem igaz? :-))
silber13
@tivoli: Már nincs. Hogy a 20%-os játék létezik - e azt nem tudom. Ugye a családi " probkléma betette neki a vasajtót, tetézte még ezt a sok elmebeteg megnyilvánulásával, ugye a kupakok, vagy a legendás Füst Milán megszólalás, amin az egész város minden irodalomértője kórusban röhögött, meg a huszár festmény és a mellszobra... Na ezzel kiirta magát a városből. Különben is Pesten dekkol.
tivoli
@silber13: ma, 09:54
A debreceniek lehet, hogy kiírták, de attól még..
silber13
@tivoli: Ugyan mondd már meg, mi a fenéért jönne ide? Hogy csodálja a Hrisztov - Porkoláb kettőst?:-))) Vagy hogy csodálja a megnyomorított Nagyerdőt?
tivoli
@silber13: ma, 10:45
Na, például.
Már ha nem fél, hogy kiverik. :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.