A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megállapította, hogy sok az úgynevezett káros viselkedésmintákat közvetítő jelenet, mint például a káromkodás, a szex, a dohányzás és az alkoholfogyasztás a Való Világ 7 valóságshow adásaiban.

Az NMHH közleménye szerint az RTL 2 csatornán futó műsorban a káromkodás szempontjából az addigi rekord a február 3-i adásban dőlt meg, ekkor ugyanis 102 alkalommal hangzott el trágár szó a műsorban.

Az egy adásban látható dohányos jelenetek száma elérhette a 48-at is, az alkoholfogyasztásé a 36-ot, míg a szex, meztelenség bemutatása adásonként akár 10-11 esetben is előfordult.

Az NMHH azt írta, a kiemelt érdeklődéssel övezett televíziós műsor "barométerének" elsődleges célja, hogy a kiskorúak védelmében a hatósági vizsgálatokon túlmutató módszerekkel megragadja, valamint szemléltesse a műsorban megjelenő aggályos tartalmak és ezek nézettségi trendekkel összekötött változásait.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Ez oké...de ez egy RTL ellen irányuló támadás...az előző hatnál nem zavarta őket? Én attól szoktam sokkot kapni ha látom megint hogy szórjátok vagy rakjátok zsebre a milliárdokat.
julius68
Ez a nemzeti sóhivatal sokkot kapott egy kereskedelmi tv ... mondjuk műsorán. Még jó, hogy a közszolgálati híradókba gondosan nem néznek bele.
vadsanca
Van aki még nézi? Sajnálom, hogy más hasznosabb időtöltést nem talál! Vagy talán ezt is kulturálódásnak lehet nevezni?
Mibe került egyáltalán, hogy a NMHH alkalmazottjai megszámolták a fent nevezett eseteket? Egyáltalán ki fizeti ezt ki? Valószínű érdeklődéssel végezték a feladatot. Ők már biztosan nézték. Hurrá!
Van arra magyarázat, hogy miért ez a címe a műsornak? Mert ha tényleg való világ, akkor mérettessék meg magukat a légióba! Ha túlélik, vihetik a nyereményt. De ha mégsem, akkor így jártak. Bocs!
kamazuka
Ezért hamarjában a maradj talpon c.vetélkedőt, azonnal levették a műsorról.

Ezzel páldázva,hogy ha kell a lábad alól a talajt is kihúzzuk,nehogy talpon maradj!
Főlökött
M1 híradótól nem kaptak sokkot ?

A kérdéses műsor mondanivalója, szereplői annyira nívósak, hogy számomra nézhetetlen kategória, ugyanúgy, mint az Mi híradója. Ugyanazon a szinten vannak. Fizetünk érte, de minek is...sajnos ránk tukmálják.
1iket, mint fizetős csatornaként, a másikat mint közpénzből dotált csatornaként. Mindkettő egy helyre lenne való, a "lomtárba" végső törlésre.
simmering73
Mennyi akkor a káros jelenetek darabszáma adásonként Magyarországon. Ami még nem káros a fejlődésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.