Váratlanul felszólalt az ukrán ügyvivő az orosz-ukrán konfliktus politikai és gazdasági következményeiről szóló budapesti konferencián, de nem tudta befejezni mondanivalóját, mert a szervezők öt perc után lekeverték.

Mihajlo Junger, a budapesti ukrán nagykövetség ügyvivője a Külügyi és Külgazdasági Intézet csütörtök délelőtti konferenciáján beszélt. Váratlanul magához ragadta a szót, és azt mondta: nagyon örülne annak, ha a jövőben az ukrán válságról szóló konferenciákra Ukrajna képviselőjét is meghívnák – közölte a Hír24.

A Külügyi Intézet moderátora öt perc után keverte le az ügyvivőt, azzal az indokkal, hogy az oroszok jelenlévő képviselője sem szólalt felt, így a továbbiakban egyoldalú lenne az ukrán ügyvivő hozzászólása.

Mihajlo Junger arról beszélt, hogy az ukrán válságnak két oka van. Egyrészt Oroszország így akarja elterelni a nemzetközi közvélemény figyelmét a Krím annektálásáról, illetve „rákos daganatot akar létrehozni Ukrajnában", hogy az ukránok soha ne tudjanak csatlakozni az Európai Unióhoz.

Junger szerint az ukránok töbek között azért is akarnak csatlakozni az EU-hoz, mert elegük lett az ukrán korrupcióból, a rendszerváltás után a hatalmát átmentő politikai osztályból, és előjogaikból. „Feltámadt az ukrán tenger, és mindezt a magyarok is ismerik és megérthetik 1956-ból" – tette hozzá.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Te jó ég ! Milyen véleménnyel lehetnek rólunk Európában, ha már ilyet is megmerünk tenni??? Leszünk még vala elfogadott nép Európában??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
"Junger szerint az ukránok töbek között azért is akarnak csatlakozni az EU-hoz, mert elegük lett az ukrán korrupcióból, a rendszerváltás után a hatalmát átmentő politikai osztályból, és előjogaikból."
Remélem az Ukránok jobban észnél lesznek, mert könnyen ők is ugyanúgy egy maffia markában találhatják magukat, ami szervezetten orozza majd el az EU pénzeket a polgárok elől.
vonotok
Te jó ég ! Milyen véleménnyel lehetnek rólunk Európában, ha már ilyet is megmerünk tenni??? Leszünk még vala elfogadott nép Európában??
bakegya
JULIA TIMOSENKO ÉLVE TEMETÉSE SEM VOLT INTŐ PÉLDA A TÉRSÉG NÉPEINEK!!!???
lampa laz
@vonotok: hacsak nem teszünk sürgősen ellene...
human
@vonotok: Ha legkésőbb 2018-ban nemet mondunk Orbánisztánra és igent Európára, akkor még bebizonyíthatjuk, hogy nem vagyunk "félázsiai származék". De ha összeáll egy stabil ellenzéki erő, akkor előrehozott választásokat kell kikövetelni az UTCÁN.
human
@vonotok: Az a baj, hogy az ellenzék jelenleg rosszul áll. Az mszp-ben nem bízok, akit meg támogatnék, az Együtt sehol sincs támogatásban.
vonotok
Tudod, ezt valahogy úgy kellene megoldani mint a Tízen két dühös ember c. filmben. Bezárni az ellenzéki pártok vezetőit egy szobába, és addig ki nem engedni őket amíg közöz nevezőre nem jutnak e csürhe elzavarásában, és egy " tiszta" választás megszervezésében. De az is lehet, hogy csak álmodom.@human:
human
@vonotok: A szoba ötlet jó, mert szerintem az a baj, hogy egyszerűen nem beszélnek egymással. Felületes kommunikáció van, de őszinte párbeszéd nincs. Döntsék el miben értenek egyet és mondják el milyen hibát látnak a másikban. Mint egy csoportterápián. Ez egy demokratikus módszer és sokkal nehezebb, mint a homlokegyenes más Orbán-féle egy vezér egy akarat felfogás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.