Váratlanul felszólalt az ukrán ügyvivő az orosz-ukrán konfliktus politikai és gazdasági következményeiről szóló budapesti konferencián, de nem tudta befejezni mondanivalóját, mert a szervezők öt perc után lekeverték.

Mihajlo Junger, a budapesti ukrán nagykövetség ügyvivője a Külügyi és Külgazdasági Intézet csütörtök délelőtti konferenciáján beszélt. Váratlanul magához ragadta a szót, és azt mondta: nagyon örülne annak, ha a jövőben az ukrán válságról szóló konferenciákra Ukrajna képviselőjét is meghívnák – közölte a Hír24.

A Külügyi Intézet moderátora öt perc után keverte le az ügyvivőt, azzal az indokkal, hogy az oroszok jelenlévő képviselője sem szólalt felt, így a továbbiakban egyoldalú lenne az ukrán ügyvivő hozzászólása.

Mihajlo Junger arról beszélt, hogy az ukrán válságnak két oka van. Egyrészt Oroszország így akarja elterelni a nemzetközi közvélemény figyelmét a Krím annektálásáról, illetve „rákos daganatot akar létrehozni Ukrajnában", hogy az ukránok soha ne tudjanak csatlakozni az Európai Unióhoz.

Junger szerint az ukránok töbek között azért is akarnak csatlakozni az EU-hoz, mert elegük lett az ukrán korrupcióból, a rendszerváltás után a hatalmát átmentő politikai osztályból, és előjogaikból. „Feltámadt az ukrán tenger, és mindezt a magyarok is ismerik és megérthetik 1956-ból" – tette hozzá.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Te jó ég ! Milyen véleménnyel lehetnek rólunk Európában, ha már ilyet is megmerünk tenni??? Leszünk még vala elfogadott nép Európában??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@vonotok: hacsak nem teszünk sürgősen ellene...
human
@vonotok: Ha legkésőbb 2018-ban nemet mondunk Orbánisztánra és igent Európára, akkor még bebizonyíthatjuk, hogy nem vagyunk "félázsiai származék". De ha összeáll egy stabil ellenzéki erő, akkor előrehozott választásokat kell kikövetelni az UTCÁN.
human
@vonotok: Az a baj, hogy az ellenzék jelenleg rosszul áll. Az mszp-ben nem bízok, akit meg támogatnék, az Együtt sehol sincs támogatásban.
vonotok
Tudod, ezt valahogy úgy kellene megoldani mint a Tízen két dühös ember c. filmben. Bezárni az ellenzéki pártok vezetőit egy szobába, és addig ki nem engedni őket amíg közöz nevezőre nem jutnak e csürhe elzavarásában, és egy " tiszta" választás megszervezésében. De az is lehet, hogy csak álmodom.@human:
human
@vonotok: A szoba ötlet jó, mert szerintem az a baj, hogy egyszerűen nem beszélnek egymással. Felületes kommunikáció van, de őszinte párbeszéd nincs. Döntsék el miben értenek egyet és mondják el milyen hibát látnak a másikban. Mint egy csoportterápián. Ez egy demokratikus módszer és sokkal nehezebb, mint a homlokegyenes más Orbán-féle egy vezér egy akarat felfogás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.