Gyurcsányék nagy JÖN..JÖN..JÖN – reklámkampánya a héten borzolta a kedélyeket. Csak sajnos a Clash-t felejetették el megkérdezni.

Vadai Ágnes, Molnár Csaba, Kerék-Bárczy Szabolcs, és Vágó István színes gitárral, színes cipőben tett úgy, mintha a Should I Stay Or Should I Go című számot játszaná a Clashtől. Egy aprócska probléma van, hogy a szám egyértelműen engedélyköteles, ám az előadó számainak jogait kezelő Universal londoni központja a harmadik klip megjelenésekor még semmiféle megkeresésről, engedélykérésről nem tudott. Ahogy a klipet készítő ügynökség sem, ők azt mondták, az ezt a párt intézte, pedig dehogy – írja az Index.

A portál szerint Universaltól, illetve a hangfelvétel tulajdonosától, a Sonytól kellet volna engedélyt kérni.  Két nappal az első klip megjelenése után az Index telefonon kereste a szerzői jogokat képviselő céget, ahol azt mondták, nem tudnak a reklámokról.

Sebián-Petrovszki László az Indexnek azt mondta, felvették a kapcsolatot az Universallal. Azt ugyan nem tudta megmondani, hogy ki kezdeményezte a kapcsolatfelvételt, ahogyan azt sem, hogy pontosan mikor, de pénteken már telefonon beszélt a kiadó képviselőjével, aki azt mondta, átküldi az engedélykérés formanyomtatványát, amit ki kellene tölteni. Négy nappal azután, hogy az első klipet nyilvánosságra hozták. A pártigazgató szerint ettől független szó sem volt büntetésről, jogsértésről, utólagos jogosításból fakadó kötelességekről, plusz költségekről.

Nagy balhétól nem kell azért Gyurcsányéknak tartani, az ilyeneket általában rugalmasan kezelik. Egyébként a Fidesz sem kért engedélyt a Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre! – kampányához használt Listen To Your Heart használatára a Roxette-től, csak utólag, bőven a felhasználás után egyeztetett a szerzőket képviselő zeneműkiadó és a felhasználó.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Már nem tudják mivel támadják a baloldalt. Kicsinyes és nevetséges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.