Hiába próbálta szóra bírni az RTL Klub híradója, nem volt hajlandó érdemben reagálni az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. Ahogy korábban megírtuk, az EMMI dolgozóit arra kéri, ne használjanak bizonyos kifejezéseket: ilyenek például a "szegény", a "tandíj" vagy "stadion" szavak.

Az RTL Klub riportere szeretett volna választ kapni az intézkedés miértjére, ám Balog arra hivatkozva  utasította vissza a válaszolást, hogy éppen a minisztereknél komolyabb emberekkel van, így nem foglalkozna a kérdéssel. Ekkor a riporter újra próbálkozott, mondván az ő kérdése is komoly. Erre Balog csak annyit felelt, hogy szerinte ez komolytalan kérdés és szeretné, ha most békén hagynák őket.

Az RTL Klub írásban is kereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát az üggyel kapcsolatban, de adásukig nem kaptak választ.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes szerint a nyelvújító Kazinczy Ferenc most forog a sírjában. A politikus szerint attól még, hogy nem nevezik nevén a problémát, még nem fog megszűnni. Szerinte most már az emberek kreálnak magukban új szavakat a Fideszre.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Persze, hogy titkolja: nem tudja még, hogy hivatalból mit kell mondania.
Mit nem adnék, ha a saját bőrén érezné, mit is jelent a rászoruló, a szegény,
az ínségben, a nyomorban élő, a...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
Mikor gimista voltam, tanultunk a Kazincy féle nyelvújitásról. Most bekerülhet a tankönyvekbe a BALOGH féle nyelvújitás is.
Szegénység NYOMOR
Tandij KÖLTSÉGTÉRITÉS
Stadion ORBÁN JÁTSZÓTERE
Rezsicsökkentés VILÁGPIACI ÁRMOZGÁS
Átlagbér MEGCSALT STATISZTIKA
Nemzeti FIDESZ KÖZELI
soroljam még?
A Balogh úr, úgy tudom, LELKÉSZ...kell, hogy ismerje bizonyos JÉZUS életútját. Ő NEVÉN NEVEZTHETTE A SZEGÉNYSÉGET, igaz, akkor még a többi , itt felsorolt, és fel nem sorolt fogalom, még nem létezett. Ő MINDENT A NEVÉN NEVEZETT, tisztelt Balogh úr. Ha másképpen is nevezünk valamit, a lényegén mindez NEM VÁLTOZTAT !!!
Nil
@m.macskosz: pedig már működött az első hajléktalan szálló is - tény ennyi nem volt - a családok is jobban összetartottak -lehetett tervezni az életet- és lehetett élni, szórakozni, utazni, művelődni, sportolni ...
Január
Nagyon szégyenlős lett a hatalom, nem ártana megismerniük a magyar valóságot! Úgy inkognitóban.
Vagy csak nem lelkiismeretfurdalása van a hatalomnak? - és amiről nem beszélünk az nincs?
m.macskosz
@Nil: Én nem tudok róla, hogy létezett ilyesmi, de nem vonom kétségbe, hogy igazat mondasz. Munkásszállókról tudok, ott laktak azok a szabolcsi kubikosok például, akik hétfőn reggel felültek a fekete vonatra, Pestre jöttek, melóztak, pénteken meg vissza a fekete vonattal Szabolcsba. Ott meg besegítettek a háztájiba, kalákában építették a családi házakat...
brutus
@vonotok: Sajnos eladta a lelket Zorbannak...
kukac50
Azért nem lehet szegényeknek hívni mert mindenki érti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.