11 óráig a választásra jogosultak 15,74 %-a ment el szavazni a vasárnapi időközi választáson, ez 11 587 szavazót jelent. 2014 áprilisában az országgyűlési választásokkor ez az arány 24,61% volt, tehát 18 138 választásra jogosult polgár adta le a szavazatát – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról.

A legalacsonyabb részvétel az egyik hajmáskéri szavazókörnél van, itt mindössze 5,64% ment el szavazni. A leglelkesebb pedig 25,88%-os részvételi aránnyal Veszprém 027-es számú szavazóköre.

Összesen 73 674-en jogosultak szavazásra Veszprémben, 2014-ben 64,28%-uk ment el szavazni, ami magasabb arány volt, mint az országos átlag.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Siralmasan tükrözi ez az ország szavazópolgárainak telibeszaromságát...nyugodjatok meg a fidesz aktivisták és szavazódroidok már régen leadták szavazataikat...nyerni fog a fidesz és majd szerényen bejelentik, hogy továbbra is bíznak bennük az emberek bla bla...de ha nem is nyernek akkor meg a jobbik kiegészíti nekik a kétharmadot tétje nincs...15%...borzalmas...ez a sok hülye tohonya ember aki ebben az országban él meg is érdemli, hogy a fidesz élősködjön rajta...majd amikor a fidesz esetleg eltörli a választásokat akkor meg majd lehet sírni, hogy de elmennék szavazni valaki másra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Horizont: @Horizont: 444.hu/2014/10/13/a-nemzeti-orsereg-volt-kapitanya-a-fidesz-kepviseloje-lett-kisvardan/
Ő volt az egyik jelölt a másik a volt fideszes polgármester. baloldali alig indult, az se a mi körzetünkben...:-(
nusika
Lehet, hogy "megtorpedozzák" a baloldaliakat, hogy ne menjenek szavazni, valami oknál fogva?
www.168ora.hu/itthon/titkos-adatlapot-keszitett-mindenkirol-fidesz-133955.html
Amikor ezt elolvastam, rögtön ez jutott eszembe! Lehet ezt fordítva is csinálni, nem csak toborozni, hanem megakadályozni...
miazavalami
@Horizont: Mit vársz egy olyan várostól ahonnan nemzeti hősünk került a bársonyszékbe ? kisvarda.varosatyak.hu/
Dr Seszták Miklós...
vitamin51
@Horizont: Valószínű elegük van az embereknek abból, hogy kötelezettség csak tőlük várható el, pont azok nem teszik a kötelességüket, akiket megválasztanak :-( Nehéz úgy választani, ha rossz a kínálat.
levi
Demokratikus megoldásokkal - mint a szavazás- már nem tudjuk megoldani a helyzetet. Minek kéne szavaniuk? Mire? Bárki kerülne is a fidesz helyébe, ugyanezt csinálná...ha meg javítani akarna, akkor sem tudna, a 2/3-dal behozott törvényeket nem tudják eltörölni. Veszett ügy az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.