A Magyar Hírlap publicisztája arról ír, a Putyin elleni narratíva legfontosabb motívuma most az, hogy Putyin háborút vív a független Ukrajna ellen. De szerinte érdemes megvizsgálni az utat, ami a háborúhoz vezetett.

Bayer Zsolt azzal kezdi érvelését, hogy Viktor Janukovics legitim és törvényes kormányával szemben többek között olyan szereplők léptek fel, mint a náci Jobb Szektor vagy a szélsőségesen „populista” Oleh Ljasko Radikális Pártja. A nyugati és  amerikai média őket tette meg ukrán „szabadságharcosoknak”, akik ellenállnak Janukovicsnak.

A háttérben – egy napvilágra került hangfelvétel szerint – Amerika is ott állt. Az USA igazi célja, hogy Ukrajnából amerikai támaszpontot csináljanak az Oroszország ellen irányuló rakétáknak,és hogy megakadályozzák Oroszország és az EU közötti gazdasági együttműködést. Mivel amerika Bayer szerint retteg a Berlin-Moszkva tengely kialakulásától. Sőt, 5 milliárd dollárt költött arra, hogy destabilizálja Ukrajnát.

Bayer későbbi fejtegetéseiben Andor László Olaj és politika című esszéjén keresztül mutatja be, hogyan manipulált országokat (pl. Irak, Venezuela) és robbantott ki háborúkat az USA. Bayer azt is kiemeli, hogy a szerző Venezuela kapcsán idézőjelbe teszi a Chávez ellen felhasznált és Amerika által támogatott „civil társadalom” és „civilszervezetek” fogalmat. Ez jelzi, hogy valójában idegen zsoldban álló politikai aktorokról van szó. Szerinte talán nem tanúság nélkül való ez most és itt Magyarországon, amikor az Egyesült Államok kormánya harcol a magyarországi „civil” szervezetekért.

A fejtegetések végén Bayer visszatér Ukrajnához és arra kéri, azt magyarázza meg valaki neki, Oroszországnak miért kellene tétlenül néznie, hogy amerikai rakétákat telepítsenek a NATO-támaszponttá váló Ukrajnába.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Én úgy látom emitt, hogy Janukovics ugyanazt csinálta mint a mi Becses Vezérünk, urizálgatott meg ruszkizgatott, aztán a végén jól pofánverték az ukránok a Majdanon.
Hogy kik voltak, mik voltak, az akkor nem számított, csak hogy eltakarodjon.

Janukovics elhúzott a ruszkikhoz a cár atyuska szoknyája alá, a cár atyuska meg elérkezettnek látta az időt területszerzésre, meg az új fajta (nemzetközileg tiltott) fegyvereinek a kipróbálására. (például kazettás bomba)
Az ukránok meg bepipultak és ott ütik a ruszkikat ahol érik, az ottani ruszkik meg az ukránokat, mert azoknak meg behúzta a sötétítő függönyt a Putyin elvtárs.
Na erre léphet esetleg így a NATO.

A Bayer meg egy akkora (meggyőződéses) nyalógép és valószínűleg annyira vágyik már egy kis lopott cuccra, hogy ilyen ökörségeket álmodik össze éjjelente
(általában 1:12-től 3:57-ig)

Rosszul látok esetleg valamit?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
oncogito
"Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
És átírja a központból kiküldött új adat
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok"
(Bródy)
pbalage
Én úgy látom emitt, hogy Janukovics ugyanazt csinálta mint a mi Becses Vezérünk, urizálgatott meg ruszkizgatott, aztán a végén jól pofánverték az ukránok a Majdanon.
Hogy kik voltak, mik voltak, az akkor nem számított, csak hogy eltakarodjon.

Janukovics elhúzott a ruszkikhoz a cár atyuska szoknyája alá, a cár atyuska meg elérkezettnek látta az időt területszerzésre, meg az új fajta (nemzetközileg tiltott) fegyvereinek a kipróbálására. (például kazettás bomba)
Az ukránok meg bepipultak és ott ütik a ruszkikat ahol érik, az ottani ruszkik meg az ukránokat, mert azoknak meg behúzta a sötétítő függönyt a Putyin elvtárs.
Na erre léphet esetleg így a NATO.

A Bayer meg egy akkora (meggyőződéses) nyalógép és valószínűleg annyira vágyik már egy kis lopott cuccra, hogy ilyen ökörségeket álmodik össze éjjelente
(általában 1:12-től 3:57-ig)

Rosszul látok esetleg valamit?
m.macskosz
@pbalage: " Rosszul látok esetleg valamit? "
A látásoddal nincs semmi baj, gratulálok.
tivoli
Hááát, én azt hiszem, senki nem szeretné, ha kóbor ebek a kerítése tövébe szarnának. Aztán elcsábítanák a saját kutyáikat és a kutyafalka lerombolná a takarosan kiépített kennelt.
tivoli
@pbalage: @hetöndöe: Azért, ha felveszünk egy dioptriával erősebb szemüveget, azt is megláthatjuk, hogy az Ukránok túlnyomó részt az oroszok által megépített ipari infrastruktúrában élnek, éltek, különösen kelet-Ukrajnában. Persze, hogy ragaszkodnának az oroszok a befektetésükhöz.
nyanya001
Bayer egy akkora seggfej, hogy lassan szájon át fog fingani !
pbalage
@tivoli: Akkor az ukránok nem is melóztak a szovjet érában?
Még az is lehet, hogy akkoriban pozitív befizetők voltak, ha azt nézzük mennyi áramot adott Csernobil meg mennyi négykerekű géphajtású járművet gyártott a Zaporozsec.
Clavigo
Furkóóó Zsóóti ,,csak ne értene ennyi mindenhez.
hetöndöe
@tivoli: Ekkora ostobaság már valódi válaszra sem érdemes.:-))))
36
Osztják az észt a Bayer félék, miközben az orosz tv-ben és rádióban, teljesen természetesnek véve beszélgetnek az atomháborúról. Általában azt mondják: "nem is lenne az olyan szörnyű". Az orosz társadalom már itt tart.
hetöndöe
@36:

Úgy látszik,az oroszok akkor érzik jól magukat,mikor egy idióta diktátor ül a nyakukon és meghatározza a mindenkori csapásirányt.
Knapp75
Oroszországnak azért kéne tétlenül néznie, hogy rakétákat telepítsenek (amit ugye nem tesznek), mert Ukrajna egy másik ország.
Bayer nyalonc érvéléséből az következik, hogy az oroszoknak mindenhova joguk van bevonulni, ahol olyan támaszpont van, amely az országukra nézve fenyegető lehet.
Sőt, már akkor is be szabad vonulni, ha ez csak egy fantázia!

Ez egy idióta vagy esetleg tudatosan már előre próbálja a lett-litván-észt hármas bekebelezését megindokolni?!

Azt is megemlítem, hogy a cikkben hiába próbál Putyinnak nyalni, lényegében meghazudtolja, mivel az oroszok állítólag tétlenül nézik az egészet és állítólag csak az oroszajkú ukrán állampolgárokért aggódnak.
36
@hetöndöe: Ez így van. Ők mindíg egy élet és halál ura, cár, cárnő, pártfőtitkár vezetése alatt éltek. Putyint a környezete egy ideig "a főnök", manapság "a cár" megnevezéssel illeti. Soha nem lesznek európaiak. Bocsánat, de Magyarország sem.
Ahhoz ki kell vándorolni. Sajnos.
Van egy mondás: A japán ha vezetőt választ, azt választja, akit a legjobban tisztel. A német a legkivállóbb szakembert. A magyar azt választja, akit a legjobban szidni akar.
wagabund
azért ez a bayer is kezd hibázni.. kihagyta a fő érvet, hogy Gyurcsány tüzelhette fel Putyint, amikor ott járt a dácsájában... sőt, amikor itthon az Apróvillában fogadta, akkor adott neki olyan tanácsot, hogy' s mint kell a világot gatyába rázni...
nagyon gyanús az előző nyóc év...szerencsére Putyin nem felejt.
tivoli
@pbalage: ma, 11:47
Éppen azt mondom, hogy az ukránok az oroszok által telepített gyárakban dolgoztak, pl. a hadiiparban.
hetöndöe
@tivoli: Kijavítottalak,ostobábbnál ostobább ürügyeket találsz ki csupán azért,hogy igazold az orosz agresszió jogosságát.
@pbalage: Leírta pontosan a történet lényegét,amivel egyetértek.Pár napja még azt írtátok ,hogy az Usa-izrael- Únió csinálta a háborút,a mai eszmefuttatásod teljesen ellentmond ennek.
Putyin egy szarházi diktátor,aki területeket akar szerezni,ezért feltüzelte az ukrajnai oroszokat és el is látja őket hadianyaggal gazdagon.
Érdekes módon a Szovjetúnió felbomlása óta hány háborút is viseltek az oroszok a volt tagköztársaságokban?Hány helyre vonultak már be nem is egyszer?
Ukrajna a sokadik próbálkozásuk.Ráadásul Putyin túl nagy falatot vett a szájába,a torkán fog akadni.
Még egyszer csak a te kedvedért,ha nem vagy tisztában a tényekkel.Oroszország egy tőle független más országot sértett meg a szuverenitásában és területi integritásában,ami nagyon súlyos cselekmény a nemzetközi jogokat illetően.
Senara
Bayer szerint Putyin háborúja Amerika hibája ... Bayer elvtárs megmondta az igazat Putyin háborúzik Ukrajnába ." ...A háttérben – egy napvilágra került hangfelvétel szerint – Amerika is ott állt. Az USA igazi célja, hogy Ukrajnából amerikai támaszpontot csináljanak az Oroszország ellen irányuló rakétáknak,és hogy megakadályozzák..." vártam volna linket a hangfelvételről ... de nem volt !
bakegya
@hetöndöe: ez már régen kitervelt trükk volt.de nem amerikai.Ez a pali hasznosabb lenne állatkertben takarítói közmunkán.
libellle
@pbalage: ma 8:58 Nagyon jól látod és még jobban leirod. Ez a lófejü ( bocs gyönyörü lovak) zsóti pedig már annyira megvan hülyülve, hogy ide is régen a kényszerzubbony járna. Janukovics a ruszki putin bábja volt!!! Mit beszél ez a barom? Elvitte az államvagyont, elfelejtette a szálitott gázt kifizetni mert azt is bezsebelte. Na zsoltinak fogalma nem sok van a legitimitásról. Most pedig ott él de nagyon vidáman a sok rablott pénzböl putinkánál.
libellle
@36: 14:08 Persze, hogy nem lenne az atomháború olyan szörnyü. Mit nekik az élet a világ ? Az atomháboruval csupán megszünik minden.
wagabund
nagyon nem ismerem a történelem ezen részét, tehát csak azt írom amit láttam a tv-ben..
szóval más okból kifolyólag, de mutatták Európa térképé az Uralig a XX. század elején, hogy is nézett ki a hadihelyzet...

nos feltűnő volt, hogy Ukrajna neve, területe sehol nem volt feltüntetve..pedig nem mai nép...
tivoli
@hetöndöe: ma, 18:10
Hol javítottál ki drágám? Az ostobázás nem kézzelfogható érv.
libellle
@tivoli: ma 10:43 HMMMMMM??? Micsoda dolgokat tudsz te is kitalálni. Szenzacionell!
bencemacska
Oroszország nem akarja, hogy Ukrajna önálló legyen! Amikor olyan kormányt és elnököt választottak, amelyik nem az oroszok feltétlen híve volt, akkor mindig elégedetlenséget szítottak.
Janukovics is Putyin embere volt, de az ő uralmát meg az ukránok unták meg és zavarták el, aki természetesen Moszkvába menekült! Nem vagyona nélkül!
Ezeket persze Bayer is tudja, csak hazudik egy nagyot!
libellle
@tivoli: 18:31 Légyszives precizebben itt az állitásodat leirni. Már csupán azeért, hogy a több millío nép ne haljon meg bután.
tivoli
@libellle: ma, 18:32
Nézz csak utána! Ukrajnának mindig is szoros gazdasági kapcsolata volt a ruszkikkal, mondhatni szimbiózisban éltek.
oncogito
Hát persze, hogy Amerika hibája!
Putyin is megmondta, az a baj, hogy az ukránok túl erőszakosan védekeznek.
hetöndöe
@tivoli: Próbálkozz meg az értelmező olvasás rejtelmeinek befogadásával és akkor talán egyszer megvilágosodsz.:-)))
hetöndöe
@tivoli: Egy másik országot megtámadni és embereket ölni nem sértés?
Érdekes értékrendet képviselsz,a véleményemet erről inkább nem is írnám le.
tivoli
@hetöndöe: @hetöndöe: Ez még mindig nem cáfolat, csak személyeskedés.
Te nem írnád le a véleményed? Talán mert a témával kapcsolatosan nincs is.
hetöndöe
@tivoli: @tivoli: Leírtam,tudsz olvasni,vagy gondot okoz?
hetöndöe
@tivoli: Próbálkozz,próbálkozz,eseteleg új szemüveg,vagy tisztítás,vagy hályogmentesítés?
tivoli
@hetöndöe: ma, 19:00
Valamit tennem kell, hogy felérjek értelmi színvonaladhoz. Talán egy létra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.