A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nél történt, a jegybank álláspontja szerint bűncselekmények gyanúját felvető események miatt.

Az MNB kedden az MTI-vel közölte, a büntető törvénykönyv előírásaiba ütköző hűtlen kezelés, hanyag kezelés, illetve további pénzügyi visszaélésekre utaló, büntetőjogilag értékelhető cselekmények gyanúja miatt fordultak a nyomozó hatósághoz.

Közleményében a jegybank felidézi, hogy a Pénzügyi Stabilitási Tanács 2014. december 5-én azért vonta vissza a Széchenyi Bank tevékenységi engedélyét, mert a bank működése számos ponton nem felelt meg a jogszabályi rendelkezéseknek, és súlyosan megsértette a felügyeleti hatóság határozatát is. A bank további működése veszélyeztette volna az ügyfelek érdekeit, illetve a hitelintézet kötelezettségeinek teljesítését.

A Széchenyi Bank végelszámolás alatt áll, betéteseit az Országos Betétbiztosítási Alap, illetve az állam kártalanította.

A jegybank a Széchenyi Bank engedély-visszavonását követően indított – még folyamatban lévő – személyi felelősségre vonatkozó vizsgálata során döntött a feljelentés megtételének szükségességéről. Az MNB a nyomozó hatóság számára konkrét problémás tranzakciókra, bankvezetői intézkedésekre vonatkozó adatokat, információkat is rendelkezésre bocsátott – közölték.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Elég hosszú időnek kellett eltelni, mire idáig eljutottak.
Vajon azt is megvizsgálják, miért adott OV 3 milliárdot röviddel a csőd előtt a banknak?!
bencemacska
Elég hosszú időnek kellett eltelni, mire idáig eljutottak.
Vajon azt is megvizsgálják, miért adott OV 3 milliárdot röviddel a csőd előtt a banknak?!
karaj
Észrevették végre , hogy ott is loptak ? Én már korábban is tudtam. Egy/két kérdés azért izgat : Miért vártak eddig ? Miért ismeretlen a tettes/tetesek ? ( Nem volt vezetője talán a banknak ? )
papa.49
@bencemacska: Az jutott eszembe nem is rossz megoldás, egy csomó pénzt belepumpálni egy bankba, aztán jön a kézivezérelt, xartolcsy és felfüggeszti a bank működését, a suska meg eközben ,,ELPÁROLOG,,!!!
Dr. Felipe
Akkor polpot elvtársnak megint lesz mit maszatolni, mosni a fideSS szaros gatyát.
lampa laz
Most már duplán kártalanítanak az adófizetők pénzéből. A tettes hiába van az orruk előtt, soha sem fog bűnhődni.
nyanya001
Félmilliárdot csalt, miniszteri biztos lett.
Több mint félmilliárd forinttal károsította meg az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet Kiss Szilárd - állítja az Index, mely szerint a moszkvai nagykövetség januárban letartóztatott korábbi agrárattaséja és üzletfelei telefonbeszélgetéseit már 2013-ban lehallgatta a rendőrség.

0
inShare

Több mint félmilliárd forinttal károsította meg az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet Kiss Szilárd - állítja az Index, mely szerint a moszkvai nagykövetség januárban letartóztatott korábbi agrárattaséja és üzletfelei telefonbeszélgetéseit már 2013-ban lehallgatta a rendőrség.
hirdetés

A portál beszámolójából az is kiderült: szeptember 23-án Kisst - állítólag saját kérésére - a külügy visszahívta, Martonyi János akkori külügyminiszter pedig a moszkvai nagykövetségről és a tárca környékéről gyakorlatilag kitiltotta. Azonban Kisst ekkor kinevezték a Földművelésügyi Minisztériumban a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztossá. Az Index információi alapján az attasét valójában azért hívták vissza, mert a külügyi tárca számára ekkor derült ki: megbukott az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági átvilágításán.

A telefonbeszélgetések jegyzőkönyvéből most kiderült: Kiss cégének, a Winexport Kft.-nek a takarékszövetkezet felé fennálló tartozását, 700 millió forintot egy strómanon, Sziky Gyulán keresztül 100 millió forintért megvásárolta. Sziky az adósságot nem hajtotta be, Gellért Imrének, a szövetkezet vezetőjének pedig 40 millió forint kenőpénzt adtak. Kiss és két társa ellen vesztegetés és hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást januárban a rendőrség. Az Index szerint a rendőrségi telefonlehallgatás információi juthattak el a titkosszolgálathoz, majd pedig a külügyhöz, és vezettek a diplomata szeptemberi visszahívásához.
nepszava.hu/cikk/1049989-felmilliardot-csalt-miniszteri-biztos-lett

Érdekes, minden bankbulii a Fidesz regnálása alatt történik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.