A Népesedési Kerekasztal a nyugdíjreform mielőbbi napirendre tűzését szorgalmazza, mert úgy látják, az alacsony születésszám és a kivándorlás veszélyezteti a társadalombiztosítás jövőjét, a nyugdíjrendszer...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Először megijedtem: a bevezetőben a nyugdij reform szükségességét a születésszám csökkentése is indokolja szöveg olvasásakor ...netalán szülni kell a nyugdijasoknak is?!
Értem, hogy kell a nyugdijreform. Azt is felfogom, hogy a gyerekeket vállalók viselik a terheket a jövő generációjának a felnevelésében, az viszont sehogy sem megy a fejembe, hogy mindez nyugdijas korukra mitől fogja őket rosszabb helyzetbe hozni?
Szerintem nem igazán "nyerő" ez a nyugdijreform a lélekszám növelésére... minimum 40 évet kell ennek teljesülésére várni. Amit majd akkor egy "tollvonással" el lehet intézni, mint a rokkantnyugdijakat, vagy a MGNY. M.o-n még egy év sem "belátható", tervezhető, nemhogy 40!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.