Az Átlátszó kérdései után korrigálnia kell vagyonnyilatkozatát a nemzetgazdasági miniszternek. A lap arról írt, hogy Vargának is "családi összefogással" sikerült csak, hogy 2009-ben, akkor 44 évesen megvásárolhasson egy budai lakást.

Varga Mihály és felesége 2009 óta él a 137 négyzetméteres Pasa parkbeli luxusingatlanban és vagyonnyilatkozatának erre vonatkozó részét már egyszer módosítania kellett 2014 áprilisában. Akkor 41 négyzetmétert felejtett el bevallani. Most az Átlátszó arra volt kíváncsi, hogy pontosan miből is sikerült finanszírozni a lakásmegvételét és Varga feleségének honnan volt pénze, hogy megvegye a lakás nagyobb részének tulajdonhányadát.

Varga válasza szerint az önerő mellett részben hitelből, részben pedig az ő, illetve feleségének a szülei révén nyújtott kölcsönből sikerült lakást venni. Bár kérdezte az Átlátszó, hogy pontosan mennyibe került a lakás, de Varga nem írt konkrét vételárat, csak annyit árult el, hogy a piaci ár alatt vették. A vegyész végzettségű feleségének jövedelméről pedig azt írta, hogy az oktatásból, ingatlan-bérbeadásból, földhaszonbérletből, valamint osztalékból és részvényeladásból származott.

Végül arra a kérdésre, hogy miért nem szerepel a politikus 2011 után leadott képviselői vagyonnyilatkozataiban az, hogy az ingatlan egy részét szüleitől ajándékozás jogcímén szerezte, Varga azt felelte:

Megköszönöm, hogy felhívta figyelmemet az ajándékozás jogcímére. Megítélésem szerint ebben az esetben nem volt egyértelmű, hogy a tulajdonostársnak tett fizetés, a testvérekkel történő elszámolás, majd a lezáró ajándékozás közül mit kellett feltüntetni a képviselői vagyonnyilatkozatban. Bizonytalan voltam magam is, ezért tüntettem fel ajándékozásként a 2012-es vagyonnyilatkozatomban, a későbbiekben pedig vételként. (...) tájékoztatom, hogy bevallásom ezen részét pontosítani fogom.

Ugyan az Átlátszó érdeklődött arról, hogy van-e mód Varga Mihály feleségének vagyonnyilatkozatát, illetve lakásuk adásvételi szerződését megtekinteni, a nemzetgazdasági miniszter erre nem reagált.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tibor43
Ha az átlagember téved néhány forinttal,akkor jól megbüntetik.
Ha a csókosok "elfelejtenek"bevallani néhány milliót,négyzetmétert,telket akkor simán kijavítják,esetleg többször is.
Következmény nélkül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.