A magyar kormánynak sikerült stabilizálnia a helyzetet, és azon van, hogy forrásvesztés nélkül zárja le a 2007-2013-as európai uniós költségvetési időszakot – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Lázár János a Portfolio internetes gazdasági újság konferenciáján elismerte, az elmúlt időszakban tűzoltás zajlott, hogy sikerüljön megtartani az EU-s forrásokat.     

Kijelentette: a kormány képes volt stabilizálni a helyzetet, a 2012-es 1000 milliárd forinthoz képest 2013-ban 1700 milliárd forintot sikerült kifizetni, 2014-ben 1840 milliárd forintot. Az Európai Bizottság már nem beszél arról  - mint 2012 közepén –, hogy Magyarországnak visszafizetési kötelezettsége lesz, elveszít forrásokat – tette hozzá.     

A 2007-13-as időszakban rendelkezésre bocsátott 8700 milliárd forintnyi forrás 80 százalékát sikerült lehívni az Európai Bizottságtól. Ha idén sikerül 2263 milliárd forint értékben számlát befogadni, akkor Magyarország egy fillért sem fog elveszíteni – mondta. Ez eredmény ahhoz képest, hogy milyen állapotban volt a rendszer 2010-12-ben – jegyezte meg.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Naná, hogy ez a legfontosabb, az eu-s pénzek...
tökölődő
Igazad van János. Ez egy nagyon fontos feladat. Utána csak azt kell kitalálnotok, hogy milyen trükkel tudtok ebből a forrásból minél többet zsebre tenni. De vagytok ti olyan okos gyerekek, hogy ezt is megoldjátok. A többi meg le van szarva...
Tibor43
Magyarul: "fő az,hogy az EU fizessen - az ellenük folytatott" harc ellenére is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.