Az ámulat gyakran megbénított – írja Lakner Zoltán, aki a megújult közmédia hírszerkesztési gyakorlatát elemezte.

A politológus szerint ellenzéki tömeg az állami tévében nem létezik. A március 15-ei tudósításaikban az ellenzéki demonstrációt – most is, mint korábban többször – folyamatosan bagatellizálták.

Az elemző kiemeli, hogy az M1 60 másodperces hírblokkja 33 másodpercet szánt Orbán beszédére, és volt emellett rengeteg, de tényleg rengeteg huszár, népviseletet, kézműves, valamint ezek kombinációi.

Lakner szerint a valódi híradás is hiányzik az új M1-ről:

"Az M1 tudósítói szinte percenként számoltak be arról, hogy éppen már megtörtént valami vagy most mindjárt meg fog történni. Mert ezt csinálták álló nap, folyton esemény előtt vagy után vannak, véletlenül se szólnak akkor, amikor éppen tényleg történik valami, de azt azért elmondják bréking nyúzban, hogy 1848-ban Miskolcon kinyitott a szuronygyár."

A politológus szerint, ha Orbán valóban elhiszi, hogy ez így rendben van, akkor az állami hírtévé nem megnyitni fogja előtte az utat, amely visszavezet a választókhoz, hanem végképp bezárja őt saját egyre szűkülő világába.

"És akkor a március 15-i beszéd nem válik "főnixpillanattá", legfeljebb úgy emlékszünk majd rá, mint egy délelőttre, amit a politikai Ezo Tévével töltöttünk."

- zárja elemzését Lakner Zoltán.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Épeszű ember nem várt a közmédiáktól objektív hírforrást, tudósítást, szerkesztést.
Pár hónap múlva kiderül, hogy az éppen negyvenszer kisebb költségvetésű ATV-t nézettségben végre túl tudja-e szárnyalni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
Szerintem Orbánt a "legjobb emberei" direkt hülyére veszik a párttévé elindításával, a vasárnapi zárva tartással, Simicska megvadításával és az értelmetlen internetadó ötletével, mert a nálánál is éhesebb trónkövetelőknek már ő is útban van.
Mint ha tudatosan gyengítenék...
Hellcat
@nyanya001: Már vártam az ilyen hülyeségeket :D
Cicamama55
Én sem Orbán Viktor miatt ültem a királyi televízió elé eddig sem, hanem a rangos sport események miatt, / Forma 1, foci EB. foci VB. vízilabda,- úszás, kajak stb/ melynek egyedüli közvetítési jogát ők kapták meg természetesen!! Most áteveztünk a Dunára, innentől kezdve nincs mit nézni az M1-en.
Desischado
Hazudnak, elhallgatják az igazságot, fényezik a vezírt és a bandát meg magukat. Ki kiváncsi erre? Az M1-nek befellegzett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.