Baldauf Lászlóval a 168 óra Online készített interjút. A CBA elnöke azt mondja, minden sajtóorgánummal törekszik jó viszonyt ápolni, a vasárnapi zárva tartás pedig számára nem annyira ideológiai, mint szakmai kérdés. Ugyanis a rendszerváltás után az élelmiszerláncok versenye odáig vezetett, hogy mindenki látástól vakulásig dolgozott, amihez a CBA is alkalmazkodott, de már 2005 körül jelezték: a boltban dolgozó kollégáik elviselhetetlenül túlterheltek.

Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy az élelmiszer-kereskedelemben dolgozók hetven százaléka hölgy.

Az ő feladatuk a család összetartása, a vasárnapi ebéd elkészítése.

- fűzte hozzá Baldauf, aki szerint miután ma már modern élelmiszerekkel dolgoznak, nem olyan nagy probléma, ha vasárnap zárva van a bolt. A CBA-elnöknek egyébként a család a fő szempont, ez az erkölcsi világrend alapja. A vasárnapi zárva tartás pedig munkanélküliséget sem okoz a szektorban, a CBA továbbra is dolgozókat akar felvenni, nem pedig elbocsátani.

Arra a felvetésre, hogy 2010 óta a politika sok változást hozott az élelmiszer-kereskedelemben, így reagál Baldauf:

Nemzeti kormányunk az egész országot és a gazdaságot – s abban a kiskereskedelmet is – fel kívánja éleszteni, ehhez bizony szükség van változtatásokra.

A CBA elnök szerint a '90-es évek privatizációjával az egész magyar gazdaságnak és társadalomnak kellett volna jól járnia. Ha az élelmiszer-piac hatvanöt-hetven százaléka a magyarok kezében összpontosulna, itt is más világ lenne. Baldauf felvállalja, hogy ő nemzetileg elkötelezett, emellett Orbán politikájával minden szempontból maximálisan egyetért. De azt tagadja, hogy a CBA fideszes lenne, szerinte "vegyes összetételű a csapat".

A CBA pedig nem szól bele a törvényalkotásba, hiszen szerinte aki ismeri a miniszterelnököt, tudja, őt nem lehet irányítani.

Én magam – hál’ istennek – a huszonegyedik század egyik legjelentősebb magyar politikusát ismerhettem meg benne. Ezért a véleményemért majd biztos kapok a fejemre (balról)...

- teszi hozzá a CBA-elnök, de azt határozottan állítja, hogy semmi köze a Fideszhez, mint párthoz. Sőt, ő egyébként kritikus is a hatalommal: szerinte a polgári körök nem olyan aktívak, mint régen és a kormány nem konzultálja meg kellőképpen a tervezett rendelkezéseket. De a kritikáit a korrektség jegyében csak a megfelelő helyen hangoztatja.

Azzal a levéllel kapcsolatban, amelyben a CBA a Békemeneten való részvételre buzdította dolgozóit azt mondja: az egy magánlevél volt, amit Lázár Vilmos barátjával, jövendőbeli utódjával együtt küldött szét tájékoztatásként, nem pedig utasításként.

A 2010-es választásokkor "ítéletidőt' hirdető plakáttal nem támogatták anyagilag a Fideszt, nem volt azon semmilyen pártlogó. Mindössze a választásokon való részvételre buzdítottak vele. Szerinte egyébként erkölcstelen is lenne, ha fű alatt finanszírozna egy pártot, semlegességet színlelve. Baldauf magát egyébként humanistának tartja, szerinte ő "szeretetet sugárzik mindenki felé", de ellenfelei "sajnos gyűlöletet akarnak kelteni mindenáron".

Végül arra a kérdésre, hogy mi lesz a CBA-val, ha esetleg bukik a Fidesz, ezt feleli:

Mi akkor is maradunk, akik voltunk, kereskedők, akik alázattal és tisztelettel szolgálják a vásárlókat. Én a nemzeti elkötelezettségű kormányzat leváltásában nem hiszek. Minimum tizenkét év kell ahhoz, hogy nemzetünket a miniszterelnök úr gazdaságilag és erkölcsileg fölemelje. Ezt 2010-ben megmondtam neki, és még csak 2015-öt írunk.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
"...Péklángost is csináltunk. Azt például majdnem mindig én csináltam, mert szószmólős meló és nem szerették. Csakis, ismétlem csakis a lejárt hűtőből hozhattam hozzá alapanyagot! Ha a boltból hoztam volna, akkor levontak volna a hó végi jutalékomból. Lejárt tejföl, lejárt sonka vagy éppen zöldes szalámi, lejárt sajt ugyebár, és csúnya eléggé megrohadt paradicsom, paprika is jutott hozzá.

Péklángost is hetente kétszer vagy háromszor kellet csinálnom, mikor felgyülemlettek a lejárt alapanyagok. Ugyebár mindig sokat berendeltek, és hát nem tudom, de el kellet tüntetni. Most vagy a boltvezető év végi pénzéből vonták le a sok megmaradt dolgot vagy egyszerűen féltek Laci bácsitól. Undorító, ami ott ment. Sokszor bezsákoltunk pár kiflit és a zsemlét, hogy reggelre kicsit megpuhuljon és elvigyék a munkások röptébe nyitáskor. Öt év alatt nagyon kevés olyan péksüteményt csináltam vagy láttam, ami nem tartalmazott semmilyen lejárt dolgot."

VÉGE!

Forrás: nepszava.com/

Jó étvágyat az olcsónak nem mondhat, Orbán kedvenc, adócsaló, vevőket átverő, (pofátlanul) extra profitra hajtó CBA-ban vásárolt termékekhez!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Komolyan, ez a mocsok vénember hányingert keltő! A saját zsíros koncáért "dolgozik", semmi másért! A többit F Viktor már bemásolta.
micfild
@F_Viktor: Dolgoztam sajnos náluk, kényszermegoldásként.. 3 évet. Nem levonta.. ki kellett fizetni a reszortosnak ami lejárt. Ha érted a különbséget.. Nem levonták.. ami aznap lejárt ki kellett fizetnünk. És hidd el nem tudtunk mit csinálni.
Ma már totál más munkám van, szerencsére...
Levendula
"Egymillió dolláros csodaautó a CBA vezetőségi parkolójában
Kommentelők szerint a Baldauf családé lehet. A 918-asból összesen 918 darab készül a világ leggazdagabbjainak, a motorja hibrid. Már Budapest utcáin is lefotózták, akkora ritkaság...
Közel 1 millió euró az ára. CBA vezetőség parkolója. Szép napot!"

cink.hu/egymillio-dollaros-csodaauto-a-cba-vezetosegi-parkoloja-1666623941
quo vadis
Ekkora posinyalást! Bár az való igaz, nem csak a CBA-ért küzd (a félreértések elkerülése érdekében, nem is a dolgozókért), hanem a saját zsebéért. Mi másból telne ilyen autóra. Sokan vannak a fidesz köreiben akik pénzért bármire, szó szerint bármire hajlandók.
reseva
A nemzetgazdaságért küzd, hogy a hulladékot már nehogy az ng irányítóinak kelljen megfizetni, fizesse azt is csak a kisember. Neki jó az is. Csak nem pocsékoljuk el, mint ezek a fránya kapitalista kereskedők?
Toby
Kíváncsi lennék, hogy mennyire lenne "a nemzet nyalogánya" ez a hímtag, ha jó tökösen bukna pár milliárdot a profitjából, orbáncnak köszönhetően !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.