Magyarországon, azon belül főképp Budapesten mindig is nagy volt a feszültség a lakók és a szórakozóhelyek, rendezvényközpontok közt. A bulihelyekről kiszűrődő zaj és az utcán hömpölygő emberek miatt a környékbeliek felszólaltak.

Jelenleg az országban ez a magyarokat leginkább zavaró környezeti ártalom, a legtöbb lakossági bejelentés is ezzel kapcsolatban érkezett a hatóságokhoz. Az önkormányzat, az ellenzéki képviselők és a rendőrség is éveken át figyelmen kívül hagyta a lakók által benyújtott panaszokat, feljelentéseket, maximum néhány esetben szabtak csak ki bírságot, miután elvégezték a zajmérést.

Ahogy a hvg.hu megírta, most meglepő fordulat történt az egyik ilyen ügyben, ugyanis II-III. kerületi bíróság ítélete a lakóknak kedvezett, ráadásul a Millenáris Parkkal szemben. A környékbeliek már évek óta panaszkodtak az épületből kiszűrődő hangzavarra, nem beszélve a szabadtéren tartott programokról, melyekre a színpadot s a kellékeket a legtöbb esetben az éjszakai órákban szerelték össze.

A bíróság most a rendezvényközpontot azonnali hatállyal eltiltotta minden zajkeltő tevékenységtől. A bíró, Gáti Péter Gyula azzal érvelt, hogy decibeltől függetlenül minden olyan zaj zavarónak bizonyul, amelyet a lakók is annak tartanak. Ez megfelel az európai szabályzásnak, mely a polgári jog birtokvédelmi elvét veszi figyelembe és nem a zajkibocsájtás kiszabott határértékét. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.