Z.-né Judit Tokajban dolgozott, ő volt a helyi családsegítő és jóléti szolgálat egyik tisztségviselője. Nemrég derült ki, hogy Z.-né egy másik egyik társával együtt a rendőrség gyanúja szerint körülbelül 2005 óta a szegény sorsú emberek helyett saját maguknak "nyújtottak segítséget", eddig összesen nem kevesebb, mint 46 millió forintot  – tudta meg a Blikk.

A hatóságok a házkutatás után az asszonyt beszállították a rendőrőrsre és társával, L. Istvánnéval együtt rögtön rabosították őket. A két tisztségviselőt munkahelyükről azonnali hatállyal elbocsájtották.

Dr. Lichy József, Z.-né ügyvédje a lapnak elmondta, véleménye szerint védence nem bűnös az ügyben, hisz a rendőrség a házkutatás során nem talált rá a milliókra. Az eset után nyomozó hatóság nem bízott az ügyvéd érveiben és kiderítette, hogy a családkutatók ételekre, gondozásra szedték be a pénzt a rossz körülmények közt élő emberektől, majd számlát is adtak a tételekről. Azonban a tőlük kapott összeggel a városi kincstár felé már "elfelejtettek" elszámolni. A két köztisztviselő nem volt kispályás, a sikkasztott összeg évente minimum ötmillió forintra rúgott, de előfordult az is, hogy ezt a pénzt egyszer-kétszer még egy- egymillióval megtoldották.

A Blikk rendészeti forrása szerint az ügyben egy éve folyik a nyomozás, a gyanúsításokra viszont csak most került sor. A rendőrségnek az elsikkasztott pénzt egyelőre nem sikerült megtalálnia. A lap információit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, részleteket viszont még nem közöltek.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ez csak egy ici-pici hűsosfazék, de húsosfazék.. a nagyok példát mutattak, csoda ha megbotlik a kisebb is?

a pénz az egyik legcsábítóbb találmány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
Nekem olyan " balogos" ..." gyermekrák alapítványos "
érzésem támadt! Hasonló, csak pitibb...
csergolec
Nemrég derült ki, hogy Z.-né egy másik egyik társával együtt a rendőrség gyanúja szerint körülbelül 2005 óta a szegény sorsú emberek helyett saját maguknak "nyújtottak segítséget",
csergolec
Lemaradt:

"Z.né és társa" ,a családsegítést,leszűkítették , a saját családjukra.
F_Viktor
@papa.49: Sejtem a cikk lényegét :-)
Felénk, a Dél-Alföldön ezt házi gondozásnak, vagy tanyagondokságnak nevezik. Ezt az önkormányzatok által biztosított szolgáltatást (pl. Gondozási központokon keresztül) az olyan rászorulók, magukat ellátni képtelenek (általában egyedülálló idősek) veszik igénybe.
Ez az ellátás, mely ebédszállításból, bevásárlásból, orvosi ügyeletből áll, nem ingyenes, ezért az ellátottak minimális összeget fizetnek.

Úgy gondolom, ezek az összegek nem kerültek be az önkormányzat költségvetésébe. Tehát a két alkalmazott - a cikk címével ellentétben - nem a "szegényeket" károsították meg, hanem az önkormányzattól sikkasztottak.
papa.49
@F_Viktor: Vélhetően ez az igazság, csak azt nem értem hogy miért nem lehet pontosan leírni a történetet!!!
ipan54
Nem olyan minimális az az összeg , nyugdij , ellátás összegétől függő : egy órara vetitve kb. 6-700 Ft. a gonidozási dij / ahogyan irtad @F. Viktor, gyógyszerkiváltás, háziáll ellátás keretében pld. gyógyszerelés , higiénés tevékenységnél segités, v. fürdetés, mosdatás, ebédeltetés, ebédkiszállitás stb. / azt nem értem, hogy a csodába nem ellenőrizte éveken át a fenntartó / ha az ötnkormányzat, ha egyházi , azt normál esetben ellenőrzik / ill. kellene /

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.