Az elmúlt két napban nem kevesen kapták fel a fejüket s fejezték ki értetlenségüket amiatt, hogy vajon miért lett lila az M1 hírcsatorna arculatának a központi színe.  Ennek okait kezdte el boncolgatni a Cink.

Az MTVA az elismert Simon Jagót, a BBC World News, valamint más, neves televíziók díszletét is készítő brit szakembert kérte fel az új stúdió- és műsorarculat megalkotására.  Jago elmondása szerint a vizuális kialakításnál szabadjára engedhette fantáziáját, kizárólag azt kötötték ki, hogy a díszlet fő színe a lila legyen.

Itt érkeztünk el a nagy kérdéshez, ugyanis a lila nem más, mint Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc színe. Nem lehet ez véletlen, hisz a kormányfő gyermekkora óta hőn szeretett focicsapata is a lilában pompázó Újpest. Aki nagyrészt figyelemmel követte a magyar politika szereplőit, az észrevehette, hogy míg a Fidesz kormányzása elején csupán Orbán hordott ilyen színű nyakkendőt,  szép lassan a kormány közeliek kiegészítője is a lila különböző árnyalataiba csaptak át, majd a fradisták is követték a trendet. Kezdetben a sajtó is észrevette ezt a pálfordulást a politikai elit köreiben és jó pár riporter hangot adott ezzel kapcsolatos véleményének, majd szépen lassan elült a nyakkendők iránti érdeklődés – legalábbis mostanáig.

Most nemcsak a politikusok, hanem a közmédia stúdiója és vele együtt a szereplői is magukra öltötték az ibolya különböző árnyalatait.

Magyarország miniszterelnöke még 2014-ben, Facebook-oldalán osztott meg egy képet, mely elég nagy port kavart az emberek körében. Ezen a fotón is egy lila nyakkendővel azonosította be magát és próbára tette az embereket, vajon nekik is ő jut-e eszükbe a lila színről: „lila csík=Orbán Viktor”.

M1: Orbán és a lila ötven árnyalata

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
@nyanya001: az én nyanyám a kurvák szinének tartotta a LILÁT...igaz az 165 éve történt-kérdezték tőle a cselédlánya temetése előtt, milyen színüek legyenek a koszorú virágai-HÁT HÓFEHÉREK-lány volt-na itt -ott egy-egy szál lilát is tehetnek bele!!!
nyanya001
@bakegya: Én ammondó vagyok, a lila ködösítést akarják ezzel ábrázolni ! :))
Aki Én
Egyfajta ,,finom" utalás a lila ködre, amiben a híveit tartja. Minden esetre rendkívül férfias.
Miután a lila a mértékletesség színe, sokkal inkább gondolhatjuk, hogy ez tudatos és nem ösztönös választás. Mert, hogy sok mindent mondhatunk erre az emberre, de hogy mértékletes lenne...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.