Hamis munkaszerződéssel foglalkoztathattak papíron közmunkásokat Versenden – számolt be az RTL Klub híradója. Állítólag a helyiek közül több ember be volt jelentve közmunkára, de erről ők maguk sem tudtak, így valójában nem is dolgozhattak.

Az egyik érintett feljelentést tett a rendőrségen, ugyanis azt állítja, látta is, hogy a nevében valaki aláírt egy szerződést, amely szerint őt közmunkásként foglalkoztatták és ezért fizetést is kapott. Ezzel szemben a nő szerint az igazság az, hogy soha sem dolgozott közmunkásként és semmilyen pénzt sem kapott emiatt.

A feljelentés nyomán sikkasztás miatt indított nyomozást a rendőrség; legalább ötven érintett lehet az ügyben.

Az RTL Klub szerette volna megszólaltatni a polgármestert is, de az önkormányzat szerint házon kívül volt, a telefonját pedig nem vette fel.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Közmunkás mutyi. Á itt nincs is korrupció, Magyarbajdzsán jobban teljesít. Letartóztatni az egész fideSSes önkormányzati bagázst.
A bukás után kurva sok börtönt kell építeni, többet mint stadiont.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Csak halkan jegyzem meg, fideszes önkormányzat...
Dr. Felipe
Közmunkás mutyi. Á itt nincs is korrupció, Magyarbajdzsán jobban teljesít. Letartóztatni az egész fideSSes önkormányzati bagázst.
A bukás után kurva sok börtönt kell építeni, többet mint stadiont.
papa.49
@Dr. Felipe: Nem kell börtön ott van sok stadion,ja hogy beesik az eső, azt kérem a legfőbb feljebbvalóval tessenek megbeszélni...
pbalage
@Dr. Felipe: Á csak acélrácsot kéne szerelni pl. a Sacho Panza arénára.
A múfüvön is van még elég hely, oda is elég sokan beférnének a kialakult helyzetről tanakodni.
Mobil123
@nyanya001: Biztos vagy benne ? A polg,mester MSZP-s szerintem.
Dr. Felipe
@pbalage: Meg a debreceni stadionban is van elég "ülőhely", akár 30 évre is. :)
nyanya001
@Mobil123: Én fideszt találtam, de ha alaptalant állítottam,
hajlandó vagyok elnézést kérni !
nyanya001
@Mobil123: mea culpa, mea maxima culpa !!!
Független !
Remélem ez most jó, de ettől függetlenül, tartozzon bárhova a vétkes,
azt azonnali hatállyal el kellene bocsájtani ha igaz amit a hölgy állított !
1magyar
Az esze megáll az embernek, még a szerencsétlenek pénzét is képesek elcsórni!
Kofoka
@Mobil123: Ja... most tudtuk meg, hogy nem MSZP-s... független :D De ha így megy tovább, akkor akár inkognitóban Vona, vagy Gyurcsány is lehet a polgármester...
human
Tehát fiktív közmunkásokat alkalmaztak, hogy a nekik járó pénzeket valaki eltegye. Ügyes.
human
@nyanya001: A "független" polgi is benne lehetett, mert többen azért nem mernek feljelentést tenni, mert félnek a jelenlegi polgármestertől.
nyanya001
@human: Nekem 8, az ilyeneket azonnal le kell váltani, elhajtani !
human
@nyanya001: Szerencsére azzal elcseszték, hogy egy anyagilag független nő nevében is hamisítottak, aki könnyebben perel, mint egy munkanélküli. De vajon hány ilyen ügylet lehetett még. Feltehetően itt 50, de az országban máshol is van közmunka program.
nyanya001
@human: És nem mernek szólni, mert ténylegesen sem kapnak munkát,
esetleg segélyt.
human
@nyanya001: Gondolhatod a választás is hogy megy náluk. Ha nem rám szavazol, akkor nincs közmunka. Ezzel nem a munkára nevelik az embereket, hanem valami egészen másra.
nyanya001
@human: Belegondolni is tragikus, nemzedékek nőnek fel ilyen környezetben.
varirmag
Phhhü...nincs ebben az országban semmi,amivel nem csalnak ??
Mobil123
@nyanya001: 20:22 Egyet értek! ( de ha jól értelmeztem a dolgokat akkor már jó ideje folyik ez a csalás ami még az MSZP -s polg.,mester idejére vezethető vissza )
Mobil123
@Kofoka: Teljesen mindegy milyen párt színeiben polg.mester számomra . A lényeg hogy a csótány csal , hazudik , lop és az adófizetők pénzével teszi.
tivoli
Évtizedekkel ezelőtt is az volt a szlogen, hogy úgy csalj, lopj, hazudj, hogy meg ne fogjanak.
Sajnos ebben az esetben is az a helyzet, hogy a törvény szorítja az embereket törvénytelenségre. Kizárólag csak a közmunka program keretében kapna támogatást a település, de közmunka nincs, a pénz viszont kell.
kohalmizsoltneversend
@nyanya001: a vétkes büntetlen előéletű ésamíg niincs jogerős ítélet,addig a pozíciójában maradhat és jogait is gyakorolhatja...jogilag minden oldalról körbá jártuk!!!Valamint amíg nincs bírósági ítélet ellene a polgármesteri címe is védi...sajnos!
kohalmizsoltneversend
Tiszteletem!Akkor,hogy tisztán lásson mindenki...Kőhalmi Zsoltné vagyok Versendről!Ez egy 3 éves dolog amit,ha előlről kitálalnánk még érdekesebb dolgokat mondhatnék ...bizony 3 éve ,hogy Móricz Károlyné fülébe jutott,hogy miután Versendről elköltözött...(miután a polgi lehúzta 15 millióval és alaposan cserbehagyásos módon eltörte az orrát egy súlyos testi sértés)... közben a közmunkában volt és van akkor időben is foglalkoztatva papíron...ezt az akkori vezető főtanácsos közölte vele!!!Bizony mindjárt ment a munkaügyre,ahol akkoriban augusztus hónapban ki is adták a papírjait amivel az akkori megyei kormánybiztost kerestük meg...aki belsőellenőrzést végeztetett,ami eredményeként a hölgy nem dolgozott soha...szeptemberbe a hölgy újra bement a munkaügyre és valóban a gépből és a rendszerből is eltűnt minden adat róla,meghazudtolva azon dokumentunokat amiket előtte egy hónappal ugyanott adtak ki neki!!!Amikor a vezető főtanácsos ezt meghallotta újra segített a hölgynek és kiadta számára a projektes listát,AMIN A NEVE SZEREPELT, valamint a NEVÉRE SZÓLÓ FIZETÉSI BLANKETTÁKAT ,AMIT KÓDOKKAL ÉS BESOROLÁSSAL ELLÁTVA AZ ÖNKORMÁNYZAT SZÁMÍTÓGÉPES RENDSZERÉBŐL TÖLTÖTT LE...EZEKKEL A BLANKETTÁKKAL ÚJRA A KORMÁNYBIZTOSHOZ MENTÜNK,AKI AZONNALI NYOMOZÁST RENDELT EL A BARANYA MEGYEI GAZDASÁGI BŰNÜGYI ALOSZTÁLYÁN!!!a NYOMZÁS ELINDULT DÖCÖGVE...KÖZBE POLGÁRMESTER ELVETTE AZ ÖNKORMÁNYZAT PÉNZTÁROS HÖLGYIKÉJÉT FELESÉGÜL ÉS INNENTŐL KEZDVE KEZDTEK ÉRDEKESRE FORDULNI A DOLGOK...KIALAKULT A FALUBAN EGY CSALÁDI ,BARÁTI VÁLLALKOZÁS A POLGÁRMESTER KÉPZÉS NÉLKÜLI ROKONAI,BARÁTAI ELFOGLALTÁK AZ ÖNKORMÁNYZAT KÜLÖNBÖZŐ POSZTJAIT ,VALAMINT A KÖZMUNKÁBA A BRIGÁD VEZETŐI ÁLLÁSOKAT ÉS PERSZE MINDEZT SZAKKÉPESÍTETT BÉRÉRT!!!A CSŐDBEN LÉVŐ FALU VEZETŐSÉGE BULIZOTT,AMI KÁRÁSZ ISTVÁN POLGÁRMESTER FACEBOOK OLDALÁN KIVAGYI MÓDON RENDEZETT FÉNYKÉPES ALBUMOKBA FENT VANNAK...ÉRDKES MÓDON A VAGYONTALAN POLGÁRMESTER ELKEZDETT MÓD FELETT TEHETŐS LENNI EZ MEGMUTATKOZOTT AZ INGATLANJUKON LÉVŐ TÖBB...
kohalmizsoltneversend
Ha nincs az a lelkiismeretes vezető főtanácsos a Versendi önkormányzatban .aki kihozza a hölgy nevére szóló fizetési blankettákat az önkormányzat rendszeréből...akkor mindent eltudtak volna tusolni és talán a többi csalás se derült volna ki ,ami szintén így vagy úgy érintette a közmunkásokat!!!sajnos azt tapasztaltuk,hogy a helyi munkaügy nem kicsit aszisztált az önkormányzatnak ...több,mint valószínű,hogy ez lehet az oka a 3 éves döcögésnek a nyomozásban!sok követ megmozgattunk,sok mindent kiderítettünk és nagyon sok atrocitás is ért minket amíg idáig eljutottunk...
kohalmizsoltneversend
Tiszteletem!Akkor,hogy tisztán lásson mindenki...Kőhalmi Zsoltné vagyok Versendről!Ez egy 3 éves dolog amit,ha előlről kitálalnánk még érdekesebb dolgokat mondhatnék ...bizony 3 éve ,hogy Móricz Károlyné fülébe jutott,hogy miután Versendről elköltözött...(miután a polgi lehúzta 15 millióval és alaposan cserbehagyásos módon eltörte az orrát egy súlyos testi sértés KÖZBEN A POLGÁRMESTER ÁLTAL)... közben a közmunkában volt és van akkor időben is foglalkoztatva papíron...ezt az akkori vezető főtanácsos közölte vele!!!Bizony mindjárt ment a munkaügyre,ahol akkoriban augusztus hónapban ki is adták a papírjait amivel az akkori megyei kormánybiztost kerestük meg...aki belsőellenőrzést végeztetett,ami eredményeként a hölgy nem dolgozott soha...szeptemberbe a hölgy újra bement a munkaügyre és valóban a gépből és a rendszerből is eltűnt minden adat róla,meghazudtolva azon dokumentunokat amiket előtte egy hónappal ugyanott adtak ki neki!!!Amikor a vezető főtanácsos ezt meghallotta újra segített a hölgynek és kiadta számára a projektes listát,AMIN A NEVE SZEREPELT, valamint a NEVÉRE SZÓLÓ FIZETÉSI BLANKETTÁKAT ,AMIT KÓDOKKAL ÉS BESOROLÁSSAL ELLÁTVA AZ ÖNKORMÁNYZAT SZÁMÍTÓGÉPES RENDSZERÉBŐL TÖLTÖTT LE...EZEKKEL A BLANKETTÁKKAL ÉS AZ OEP ÉS AZ ÁLLAMKINCSTÁR ÁLTAL KIADOTT IGAZOLÁSOKKAL ÚJRA A KORMÁNYBIZTOSHOZ MENTÜNK,AKI AZONNALI NYOMOZÁST RENDELT EL A BARANYA MEGYEI GAZDASÁGI BŰNÜGYI ALOSZTÁLYÁN!!!a NYOMZÁS ELINDULT DÖCÖGVE...KÖZBE POLGÁRMESTER ELVETTE AZ ÖNKORMÁNYZAT PÉNZTÁROS HÖLGYIKÉJÉT FELESÉGÜL ÉS INNENTŐL KEZDVE KEZDTEK ÉRDEKESRE FORDULNI A DOLGOK...KIALAKULT A FALUBAN EGY CSALÁDI ,BARÁTI VÁLLALKOZÁS A POLGÁRMESTER KÉPZÉS NÉLKÜLI ROKONAI,BARÁTAI ELFOGLALTÁK AZ ÖNKORMÁNYZAT KÜLÖNBÖZŐ POSZTJAIT ,VALAMINT A KÖZMUNKÁBA A BRIGÁD VEZETŐI ÁLLÁSOKAT ÉS PERSZE MINDEZT SZAKKÉPESÍTETT BÉRÉRT!!!A CSŐDBEN LÉVŐ FALU VEZETŐSÉGE BULIZOTT,AMI KÁRÁSZ ISTVÁN POLGÁRMESTER FACEBOOK OLDALÁN KIVAGYI MÓDON RENDEZETT FÉNYKÉPES ALBUMOKBA FENT VANNAK...ÉRDKES MÓDON A VAGYONTALAN POLGÁRMESTER...
kohalmizsoltneversend
ÉRDKES MÓDON A VAGYONTALAN POLGÁRMESTER ELKEZDETT MÓD FELETT TEHETŐS LENNI EZ MEGMUTATKOZOTT AZ INGATLANJUKON LÉVŐ TÖBB MILLIÓ FORINTOS ÁTALAKULÁSOKON ,AMIT A KÖZMUNKÁSOKKAL VÉGEZTETETT EL JOBBÁRA...ARANY ÉKSZEREK , LUXUS MŰSZAKI CIKKEK,ÚJ BELSŐ ÁTALAKÍTÁS BÚTORRAL MIEGYÉBBEL,NAGY SZABÁSÚ ÉS KÖLTSÉGŰ BULIK HETENTE ÉS HAVONTA...VALAMINT A FALU FÖLDJEI IS AZ Ő TULAJDONÁBA KERÜLTEK SPEKULÁNS MÓDON POTOM PÉNZEKÉRT!!!...aZTÁN EGYSZER CSAK A NYOMOZÁS MÁSFÉL ÉVE KB NAGY FORDULATOT VETT A VERSENDI KÖZMUNKÁSOK SORRA BELETTEK IDÉZVE A GAZDASÁGI BŰNÜGYI ALOSZTÁLYRA KIHALLGATÁSOKRA ÉS ÍRÁSMINTA TÉTELÉRE...A KIHALLGATÁSON KÖZÖLTÉK AZ EMBEREKKEL,HOGY A NEVÜKRE BIZONYOS ÖSSZEGEK VANNAK KIÍRVA ,ALÁÍRÁSUKKAL ELLÁTVA...AZ EMBEREK NAGYRÉSZE OTT SZEMBESÜLT AVVAL A TÉNNYEL ,HOGY AZ Ő NEVÜK ALATT RÖVIDÍTETTÉK AZ ÖNKORMÁNYZAT PÉNZÉT,AMIT A START KÖZMUNKA KERETÉBEN UTALT AZ ÁLLAM!!!fELJELENTÉSSEL SZEMÉLY SZERINT NEM MERTEK ÉLNI,MIVEL A KÖZMUNKA EZERREL FOLYT A FALUBAN ÉS BIZONY MINDENKI MEGAKART ÉLNI,VALAMINT A POGÁRMESTERNEK MEGVANNAK A SAJÁTOS ESZKÖZEI ,HOGY AZ EMBEREK TARTSANAK TŐLE...RETTENETESEN ,ALÁRI MÓDON BESZÉLT A HELYI EMBEREKKEL VALAMINT NŐKKEL ELŐSZERETETTEL VEREKSZIK!!!A MÉDIA AZÉRT LETT KÉRVE,MIVEL VÁLTIG HÍRESZTELI AZ ÚR,HOGY Ő MINDENT MEGFOG ÚSZNI ÉS EBBŐL AZ ELJÁRÁSBÓL NEKI SEMMI BÁNTÓDÁSA NEM LESZ...HÁT MINDENESETRE MI MINDENT MEGTESZÜNK ,HOGY AZ IGAZSÁG NYERJEN!!!uTÓSZÓKÉNT MÉG ELMONDOM,HOGY A FALUNKNAK A 3 ÉV ALATT KB 180 MILLIÓ FORINT ÉRKEZETT LE A START KÖZMUNKA KERETÉBEN ,HOGY A FALU ÉLETSZÍNVONALÁT ÉS GAZDASÁGI HELYZETÉN JAVÍTSANAK...SZÓ SZERINT SEMMI NINCS,DE A POLGÁRMESTER ÉS CSALÁDI,BARÁTI KÖRE VÍGAN VAN ...A VAGYONTALAN POLGÁRMESTER MOST HÚSVÉTKOR TART KÖZEL 300 FŐS KERESZTELŐT A KISFIÁNAK,AHOL NEVES MEGYEI ELŐADÓK ÉS ORSZÁGOS SZINTŰ SZTÁRVENDÉGEK IS LESZNEK ÉTELLEL,ITALLAL MINT EGY JÓMÓDÚ ESKÜVŐNÉL ...ÉS MINDEZT A 270.000 FORINTOS FIZETÉSÉBŐL!!!A NYOMOZÁS LASSAN A VÉGÉRE ÉR ÉS NEM SZERETNÉNK,HOGY POTOM PÉNZBÜNTETÉSSEL MEGÚSZNÁ A FELELŐS,MINT...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.