Már biztos, hogy a kormány kiszúrta magának a Közgépet, ugyanis most újabb támadást indított ellene – írja cikkében a nol.hu. A Miniszterelnökség összeállított egy listát, melyben azokat a nagyberuházásokat szedték össze, amik Simicska Lajos cégének részvételével valósultak meg. Ezek ügyében folytat vizsgálatot az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF). Összesen közel 150 milliárd forintnyi összegről van itt szó, amelyet elbukhatunk.

A számos kifogásolt projekt közé tartozik az M0-s autópálya M6-os és 51-es főút közti szakaszának bővítése. A listán szerepel még a két új Duna-híd és 12 kilométer hosszon új, négy sáv szélességű félautópálya megépítése. Ezek mellet az OLAF a Szajol-Püspökladány vasútvonal átépítését is, valamint a Záhony térségi vasúti nagyberuházását is felvette a listára. Ezeket a projekteket is a Simicska vezetése alatt álló Közgép vitte végig. Ezeken kívül még számos kisebb beruházás után folyik a vizsgálódás.

A nol.hu által megkérdezett szakértők szerint, ha az OLAF az eljárás végén az elmarasztalás mellett dönt, az nagyban befolyásolhatja Magyarország korrupciós megítélését. Ha a Közgép szerződéscsomagját elkaszálják a vizsgálaton, akkor az összes csalásban érintett, az országban futó uniós beruházás értéke már túl fogja lépni a közösségi támogatások két százalékát.

Az oldal értesülései szerint a listát rövidesen nyilvánosságra fogják hozni, valamint bejelentések is várhatók az üggyel kapcsolatban, bár a hivatalos nyilatkozatokra még várni kell. 

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Mi hiába mondjuk évtizedek óta, hogy Orbán szar alak, Simicska meg egy tolvaj, nekünk nem hitték el.
De nem baj, most bebizonyítják egymásról!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Don Quijote
@bakegya: És az elmúlt hetekben a jobbos nagyarcok hogy eltűntek innen is!!:-)
Aki Én
Jól értem? Azt a közgépet piszkálják, amelyiknek orbánék adtak 2013-ban, NAPI közel MÁSFÉL MILLIÁRDOT???
Senara
Rajta követelni 150 milliárdot nagy bátorság , szeretnék papíron látni , kinek mennyit osztott vissza , vagy milyen alapítványoknak utalta át . Mert ők is bevallották Simicska volt az ész . Lehet neki köszönhetik Tarsoly bukását is .
karma1
@bakegya: @Don Quijote: Ezt magyarazom: nezzetek meg, mit csinaltak a Propival: rovid uton osszekotottek a Facebook-kal, ha most hozzaszolsz a hsz-ek FELETTI mezoben, az eddig valaszthato volt, hogy a FB-on is akarod latni a hsz-edet, vagy csak ugy mindenkivel megosztod a Propin. Most ELTUNT a valaszthatosagi opcio, es MINDEN megjelenik a feszbukon, vagyis ezen a szalon visszamenve barmilyen nyomozas visszavezet a blogolohoz, szoval most az egyszer veletlenul szoltam hozza valamihez (Valaszoltam az egyik kedves blogtarsunk bejegyzesehez), es az megjelent a FB-on, AKARATOM ELLENERE! Az okostelefonra valo alkalmazasnal pedig eltunettek azt a lehetoseget, hogy lathasd EGYBOL, hogy hany ember lajkolt, vagy valaszolt a hsz-eidre.

A nagy fideSS-fanok pedig nem tuntek el, mert nekik nem lesz semmi bantodasuk a Moderator altal, hiszen TUDNAK ROLUK "odafont", csak egyszeruen vannak olyan kerdesek, ami annyira orditoan szembemegy minden normalis ervelessel, hogy nem tudnak ra mit mondani. Ezekkel a cikkekkel kapcsolatban szokott hallgatni a havasibercike is, nagy suru kussban, igy az itteni provokatorok nem ismerik a partvelemenyt, ezert a mely hallgatasuk. Ne feljetek, jonnek ok vissza, csak legyen meg a kozponti iranyvonal.

Rakosi iparitanulo sem lehetne ezek mellett a simlisek mellett...
karma1
@Aki Én: Ezt magyarazom: ilyen nagyfoku amneziaban szenved a kormany, hogy mar elfelejti hogy NEM Simicska kerte azt a penzt, hanem orban ADTA, a visszaforgatas kenyszerevel, vagyis adok 100 milliardot a KOZGEP-nek, de abbol 65 milliardot nekem meg a csokosoknak kell visszaforgatni a zsebembe. Csak ezt felejtik el a "nagyokosok", "odafont", tehat egy oriasi maflasba futnak bele, plane, ha ezt meg a hulye m1-es uj tevejukon is szetkurtolik...
kukac50
Ebben az ügyben nem csak Simicska bukik,hanem azok is akik megszavazták,hogy Ő nyerje el a pályázatokat és a pénzeket. ha nem szavazták volna meg a Fideszesek Simicska nem kaszált volna! Feleljen mindenki a teljes vagyonával a rossz döntésük miatt Orbántól kezdve a legkisebb szaralakig aki ezt támogatta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.