A felügyelet olyan alapos, hogy a legapróbb hibákat is kiszúrja, hát akkor egy 150 milliárdos pilótajáték biztos szemet szúrt valakinek, nem igaz? Hát nem éppen, a Quaestor-botrány egyik kulcskérdése éppen az, hogy a felügyelet miért nem talált semmi problémát a Quaestor kötvénykibocsátásaival és -forgalmazásával. 150 milliárd forintnyi kamukötvény és arra jutó kamatfizetés azért valahol csak feltűnhetett volna a pénzügyi rendszer őreinél. Ebből a szempontból elég érdekes az a PSZÁF-határozat, ami a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi Zrt. utolsó átfogó ellenőrzése végén készült. Az MNB holnapjáról ugyan valamiért sokszor nem igazán lehet megnyitni, de a – kérdésben törvényjavaslatot is benyújtó – PM közbenjárásával végül mégis sikerült eljutnia hozzánk annak a vizsgálatot lezáró PSZÁF-határozatnak, aminek fel kellett volna tárnia a Quaestorral kapcsolatos súlyos bajokat, figyelmeztetnie kellett volna a fogyasztókat a leselkedő veszélyekre, és így tovább. A PSZÁF azt a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A kormány a nagy lopás mellett már arra nem tudott figyelni, hogy más is dézsmálja a készletet?
bencemacska
Mióta a PSZÁF-ot beolvasztották az MNB-be, unortodox ellenőrzés történik. Nem találnak semmi hibát, semmi feltűnőt, és egyszer csak közlik a 150 milliárdos fedezetlen kötvénykibocsátást!
human
@bencemacska: És a Nemzeti Bankban majd egy éve nincs felügyelő bizottság. Matolcsy felügyelet nélkül őrjönghet az MNB falai belül. Elég félelmetes belegondolni is.
www.mnb.hu/A_jegybank/mnbhu_mnb_szervei/az-mnb-ellenorzese
bencemacska
@human: ma, 18:38

És az ellenzék, a civilek mindezt nem kapják fel és nem ordítanak a hiányosság felszámolásáért!
A kuszaszem rosszabb, mint a Tarsoly. Többet pazarolt a közpénzből!
És hagyjuk! Az ő kezén is kattannia kellene a bilincsnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.