Ahogy azt már mi is közzétettük, a Nézőpont Intézet legújabb közvélemény kutatásából azt szűrte le, hogy Magyarországon a pártok támogatottsága stabil.

A Válasz.hu azonban kiszúrt egy mégsem egészen elhanyagolható, sőt, mondhatni meglepő fordulatot az adatok között. Méghozzá azt, hogy Gyurcsány Ferenc pártja elhúzott az MSZP mellett.

A teljes népesség körében a Fidesz–KDNP 29 százalékos támogatottsággal rendelkezik, a Jobbik ugyanitt 16 százaléknyi szavazót tudhat maga mögött, az MSZP-nek 7, a DK-nak 6, az LMP-nek 5, az Együttnek 2, a PM-nek pedig 1 százaléka van.

A prognosztizált választási eredményhez legközelebb eső potenciális szavazói bázison a Fidesz–KDNP 44, a Jobbik 23, a DK 12, az MSZP 10, az LMP 7, az Együtt 3, a PM pedig 1 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Ez az eredmények szerint azt mutatja, hogy Gyurcsány pártja lekörözte a szocialistákat. Ha ez igaznak bizonyul, akkor a Nézőpont által emlegetett "stabilitás" helyett a baloldali erőviszonyok átrendeződése veheti kezdetét.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Szokásos ócska bolsevik trükk a nézőponttól a tapolcai választás előtt. Így akarják elbizonytalanítani az MSZP s szavazókat.
pbalage
Nettó hülyeség, 2018-ig nagyon sok minden változhat.
Például a választási törvény is.
(csak annyit kell belerakni, hogy ezután minden fideszre adott szavazat 2 pontot ér! (mindezt természetesen választás előtt 1 nappal))
kkalman
Ez nem hozza közelebb az összefogást. A bal oldalon még mindig csak a koncon marakodó hiénákat látok.
amaramaistanna
Ez egy fideszes cég.Úgy vélem, hogy ez nem fordulat,hanem a Nézőpönt szokásos keverése. Ettől az intézménytől meggondolatlanság bármit is közzé tenni.
Cicamama55
Netán Szili narancssárgára váltása meghozza a baloldaliak újra egyesítését?
havasigyopár
Sokan vannak, akikről még nem is tudják, hogy bizony Gyurcsány mellett állnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.