A Quaestor-ügy kapcsán a legnagyobb erőbedobással annak kiderítésén munkálkodik a Fidesz, hogy – állításuk szerint – a cég hogy juthatott még a Gyurcsány-kormány idején közel 17 milliárdos állami hitelhez. Az Indexnek most sikerült megszereznie a hitelről szóló dokumentumokat.

Ezekben a papírokban a győri stadionépítésről és az ETO Park fejlesztéséről van szó. A fedezetet pedig többek közt a stadion és a hozzá csatolt részek jelentik, amelyeket most le is foglaltak. Annak ellenére, hogy az ominózus hitelt elvileg többszöri vizsgálatnak vetették alá, mégsem tett semmit a kormánypárt. Sőt, 2012-ben – mikor már látszott, hogy a projektnek semmi esélye – Tarsoly érdekeltsége a Fidesztől kapott pluszba egy 250 milliós támogatást.

Rogán Antal frakcióvezető egy hétfői parlamenti sajtótájékoztatón azt a bejelentést tette, hogy a Fidesz a hitelt, melyet a brókercég még a Gyurcsány-kormány ideje alatt kapott a Magyar Fedezeti Banktól, parlamenti albizottságban vizsgálná.

Rogán Antal szerint tisztázni kell, hogy a Gyurcsány-kormány ideje alatt kiadott fedezet nélküli hitel következtében miféle kár érte a költségvetést. A frakcióvezető azt is hozzátette, hogy a hitelt

...egy az egyben el fogja bukni az MFB, és azon keresztül az adófizetők,..

emiatt felkérte a kormányt is a vizsgálatra.

Rogán szavaival ellentétben az Index által megszerzett dokumentumok viszont azt bizonyítják, hogy volt fedezete az MFB-hitelnek. Ráadásul ez maga a Győri ETO stadion és a hozzá tartozó ETO-parkban lévő létesítmények, melyeket már le is foglalt az ügyészség.

Az MFB-hitelt ráadásul már vizsgálták többször: 2011-ben az Orbán-kormány alatt feljelentés is született az ügyben, de annak eredményéről semmit nem tudni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Próbálkoztok mint Győzik a logikai játékkal !
De ez a brókerbotrány rátok ég ugyanúgy mint az összes mutyitok !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Tehát a szoci kölcsönnek megvolt és meg is van a fedezete. Most dicsekedett ezzel a fővárosi ügyész. Hát ez öngól.
És kérdés, hogy a fidesz miért nem hajtotta be a kölcsönt időközben a Quaestoron?
bence
human ! Mert akkor maguktól kellett volna elvenni ! Attól a sok szarházitól aki kimenekítette , hogy ne tudják tőlük visszavenni .
verőce21
A brókercégeket még Hornék hozták helyzetbe a MANYUP-pal!
kkalman
Egyszer megtörténne az a csoda, hogy a saját mocskukat nem a szocikra, meg Gyurcsányra akarnák kenni, némi eséllyel pályázhatnának a szentté avatásra is.
reseva
A szocik bűne, de azért elsőként mégis az ETO-t menti meg a kormány, a keményen dolgozó kisemberekkel szemben. Akkor kinek a bűne is?
kukac50
Negyed eszű kormánytagoktól nem várhatjuk el,hogy vállalják az 5 éves kormányzásuk összes rossz döntését! Azok akik ész nélkül, gondolkodás nélkül, saját vélemény nélkül gombot nyomnak egy egy ügyben azok nem tudnak másra gondolni mint arra,hogy Gyurcsány a hibás,mert Orbán egyszer azt mondta azt kell szajkózni még élnek:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.