Az LMP szerint a kormány és a Fidesz csak szavakban kemény a pénzügyi csalások elkövetőivel szemben, "a szemük láttára pucolják ki a Quaestort".

Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője és Heltai László gazdaságpolitikai szakszóvivő keddi közleményében azt írta: a jelek szerint az Orbán-kormányhoz ezer szálon kötődő Quaestor-csoportból ezekben a napokban is zajlik a pénz kimentése, pedig a botrány kirobbanása óta már eltelt két hét.

Szerintük a társaság gyanús átszervezése, az érthetetlen tőkemozgások mind arra figyelmeztetnek, hogy a betétesek maradék pénze is könnyen kámforrá válhat.

Az LMP a jegybank, és annak elnöke, Matolcsy György felelősségének tartja, hogy pénzügyi felügyelet éveken keresztül hagyta a fedezet nélküli kötvények kibocsátását.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium is a Quaestorra bízta az általa irányított állami intézmények pénzét, de a csőd előtt néhány nappal kivette onnan a betéteit – jegyezték meg. Bírálták azt is, hogy a Quaestort vezető Tarsoly Csaba máig nincs előzetes letartóztatásban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ez biztosan így van, hisz azon a napon, amikor bejelentették a csődöt nyilatkozták emberek a televízióban, hogy egész éjszaka égtek az épületben a villanyok, s kocsikba hurcolták le az iratokat. Ha akkor lelakatolták volna az épületet, mint azt más esetekben tették-na nem a mai kormánypárti csapatnál-akkor már minden kiderült volna. Egyszerűen elképesztő, mit megengednek maguknak ebben a Fidesz-KDNP világban! Amióta Amerika a korrupciót kiejtette a száján, nálunk ugyan nincs, mondták fejeseink, s mégis sorban dőlnek be a pénzgyártó helyeik! Katasztrofális Magyarország helyzete!!!
JAJMÁR
Tudtam, hogy kik ezek, akik "keresztény értékrendet" kihasználva nyomulnak... de hogy ennyire alja, ennyire kapzsi, kevély, gátlástalan, undormány ül a nyakunkon, azért mégse gondoltam... normális ember nem ebben a tartományban gondolkodik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.