Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje az Origónak adott interjút, melyben elmondta: törvénytelen védence letartóztatása. Ugyanis talán szabálytalan volt a Quaestor-kötvények túljegyzése, de ez még nem bűncselekmény és azt sem jelenti, hogy hazardírozás folyt a cégnél.  Emellett "a csalás törvényi tényállási elemei közül a jogtalan haszonszerzés biztosan hiányzik".

Papp visszautasítja, hogy két hét "egérutat" kapott volna Tarsoly, szerinte nem kapott semmilyen kedvezményt. Vagyont sem menekített ki, végig a hatóságok szeme előtt volt és rendelkezésre állt az MNB-nek is és a nyomozóknak is.

Az ügyvéd szerint lenne még mit nyomozni az ügyön, azokból az iratokból, amit ő látott, nem következik a Quaestor-vezér gyanúsítása. Úgy gondolja a szökés, elrejtőzés veszélye sem áll fent, három hét alatt csak egyszer hagyta el védence Budapestet.

Arra a kérdésre, hogy Tarsoly mellett a felesége is előzetesbe került, hogyan viselik ezt ők és két lányuk, Papp azt válaszolja, ez egy nehéz helyzet, de nincs felhatalmazása arra, hogy erről beszéljen.

Papp úgy gondolja, az mindenképpen mentő körülmény, hogy Tarsoly március 9-én maga tárta fel a helyzetet a jegybanknál, de az sem törvényellenes vagy különös, hogy levelet írt a miniszterelnöknek.

Papp azt nem kommentálja, hogy hogyan lehet, hogy a külügyet 1-2 napon belül kifizették a Quaestornál, míg az ügyfeleknek a kifizetést csak egy hónapos határidővel vállalták. Olyan okot egyébként nem lát, ami miatt Tarsoly ügyét titkosítanák.

Az ügyvéd véleménye, hogy Orgován Béla kinevezése "egy rendkívül rosszul időzített, szerencsétlen döntés volt, de Tarsoly Csaba is elismerte, hogy hiba volt". Büntetőjogi értelemben Orgován kinevezésének pedig semmi jelentősége.

Papp bízik abban, hogy minden befektető kártalanítva lesz, akár a Quaestor ingatlanvagyonából. Szerinte Tarsoly mindent támogat, ami a károsultakat segítik pénzük visszakapásában, de nem akarja szentté avatni:

(...) azt gondolom, hogy bűncselekményt nem követett el, védekezni fogunk, és nem vagyok hajlandó semmilyen politikai acsarkodásnak részesévé válni.

- zárta le a beszélgetést az ügyvéd.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Egyre inkább az a sejtés erősödik bennem, hogy ebben az ügyben is, egy színjáték tanúi, és károsultjai vagyunk.
A lakosság, passzív szerepéből kitörhetne már egyszer végre, és véget vetne ennek a gátlástalan kormányzásnak álcázott, szabad rablásnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Na emberek, itt a minta, hogyan kell szépen biztonságosan lopni, hogy gyarapodjon a zsebünk! A gond csak az, hogy ezt egy kormány csinálja, amelyiknek nem ez lenne a dolga! Meglátszik, hogy ez a szerencsétlen ország köztörvényes bűnözők játékszere! De meddig, könyörgöm, meddig még?!
zöldszem
@coni:tegnap, 22:21
A jövőnkre vonatkozóan írod? Jó lenne! Jómagam sajna nem úgy látom.
Múltunkat meghamisították, jelenünket tönkretették, jövőnket eladósították.
36
@coni: Na, tessék! Mire olvastam volna, törölték a közlendődet.:(
Fradigege
Ja, törvénytelen. Törvénytelen adózni. Törvénytelen fizetni a közértben. Törvénytelen a Föld nevű bolygó. Törvénytelen az ősrobbanás. Miazhogy?! A nap létezik?! Mit képzel?! Felrobban az agyam, hogy van időszámítás! stb. Adják ide a lottó ötöst, oszt csókolom.
vonotok
Ügyvéd Úr ! Nem az a tiszttelenség, hogy előzetesben van védence ha nem az, hogy még él.
kukac50
Lehet,hogy Orbán a vétkes, az állampapírokkal,de tarsolynak kell elvinni a balhét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.