Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje az Origónak adott interjút, melyben elmondta: törvénytelen védence letartóztatása. Ugyanis talán szabálytalan volt a Quaestor-kötvények túljegyzése, de ez még nem bűncselekmény és azt sem jelenti, hogy hazardírozás folyt a cégnél.  Emellett "a csalás törvényi tényállási elemei közül a jogtalan haszonszerzés biztosan hiányzik".

Papp visszautasítja, hogy két hét "egérutat" kapott volna Tarsoly, szerinte nem kapott semmilyen kedvezményt. Vagyont sem menekített ki, végig a hatóságok szeme előtt volt és rendelkezésre állt az MNB-nek is és a nyomozóknak is.

Az ügyvéd szerint lenne még mit nyomozni az ügyön, azokból az iratokból, amit ő látott, nem következik a Quaestor-vezér gyanúsítása. Úgy gondolja a szökés, elrejtőzés veszélye sem áll fent, három hét alatt csak egyszer hagyta el védence Budapestet.

Arra a kérdésre, hogy Tarsoly mellett a felesége is előzetesbe került, hogyan viselik ezt ők és két lányuk, Papp azt válaszolja, ez egy nehéz helyzet, de nincs felhatalmazása arra, hogy erről beszéljen.

Papp úgy gondolja, az mindenképpen mentő körülmény, hogy Tarsoly március 9-én maga tárta fel a helyzetet a jegybanknál, de az sem törvényellenes vagy különös, hogy levelet írt a miniszterelnöknek.

Papp azt nem kommentálja, hogy hogyan lehet, hogy a külügyet 1-2 napon belül kifizették a Quaestornál, míg az ügyfeleknek a kifizetést csak egy hónapos határidővel vállalták. Olyan okot egyébként nem lát, ami miatt Tarsoly ügyét titkosítanák.

Az ügyvéd véleménye, hogy Orgován Béla kinevezése "egy rendkívül rosszul időzített, szerencsétlen döntés volt, de Tarsoly Csaba is elismerte, hogy hiba volt". Büntetőjogi értelemben Orgován kinevezésének pedig semmi jelentősége.

Papp bízik abban, hogy minden befektető kártalanítva lesz, akár a Quaestor ingatlanvagyonából. Szerinte Tarsoly mindent támogat, ami a károsultakat segítik pénzük visszakapásában, de nem akarja szentté avatni:

(...) azt gondolom, hogy bűncselekményt nem követett el, védekezni fogunk, és nem vagyok hajlandó semmilyen politikai acsarkodásnak részesévé válni.

- zárta le a beszélgetést az ügyvéd.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Egyre inkább az a sejtés erősödik bennem, hogy ebben az ügyben is, egy színjáték tanúi, és károsultjai vagyunk.
A lakosság, passzív szerepéből kitörhetne már egyszer végre, és véget vetne ennek a gátlástalan kormányzásnak álcázott, szabad rablásnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Van az a pénz amiért ilyen patkányokat érdemes védeni gondolom...
Csizmás Kond
Az ilyen nyilatkozat miatt is nyugodtan le lehetne tartoztatni az ügyvédet.
human
Nem lepődnék meg ha maga a főügyész kérné Tarsoly felmentését. Eddig olyan szépen védte.
Sziszifusz
Egyre inkább az a sejtés erősödik bennem, hogy ebben az ügyben is, egy színjáték tanúi, és károsultjai vagyunk.
A lakosság, passzív szerepéből kitörhetne már egyszer végre, és véget vetne ennek a gátlástalan kormányzásnak álcázott, szabad rablásnak.
nyanya001
Igen, és ártatlan is !
Majd ez lesz a vége !
coni
Ahhoz, hogy több száz milliárd elsikkasztása törvényes legyen néhány törvénymódosításra még szüksége lesz Tarsolynak.
wagabund
azt mondta a tv-ben a főügyész, hogy igen jól felkészült, nagytudású ügyvédje van tarsolynak...és ezt némi áhitattal tette...

nos, el lehet képzelni mi lehet ott...nemsokára szabad a pasi...és...ártatlan.

na? igazam lesz, vagy igazam?
bencemacska
Az ügyvédnek az a dolga, - még ha kirendelt lenne is - hogy védje az általa képviseltet.
Ő nem az igazság képviselője, hanem az a dolga, hogy megkeressen minden indokot, amely védence érdekében felhozható, bevethető!
bencemacska
A Budapesti Főügyész viszont nagyon tenyérbemászó. Egyre zavarosabb lett a szövege, amikor a Főügyész bemondását védte, pedig tudta, hogy számtalan ember ül a képernyő előtt ellentétes tapasztalattal!
Toby
Ügyvédke ! Hol a bánatos sunyi földi jóban van a pénz ?
Az is elég, ha Tarsoly bűnbánó pofával kiterít, hogy melyik fidesznyik trágya gyarapodott a "keményen dolgozó kisemberek" amúgy is agyonadóztatott pénzéből !
bencemacska
Én azt szeretném tudni, ki "szerezte" neki az Orgován nevű vezérigazgatót! nem lennék meglepve, ha Szíjjártó lenne a kitaláló! (Ezt sohasem fogjuk megtudni!)
human
@bencemacska: Az is sokatmondó, hogy a főügyész időt nem kímélve kikereste a gyanúsítottra vonatkozó nemzetközi jogszabály nem törődve azzal a ténnyel, hogy itthon 80%-ban nem ez a gyakorlat és az EU sem panaszkodott még e miatt.
36
@Sziszifusz: Igen. Amikor az internet adó ellen tüntettek, akkor egész szép számú csapat mozdult meg. A semmit érő devizahiteles törvény ellen senki nem megy ki. A brókerek fosztogatása miatt, senki nem megy az utcára.
Látszik, hogy milyen alacsony szinten van a morál és mi az értékmérő. A lakást, házat, autót, milliárdokat, vihetik! Csak net. legyen. Ez a lényeg! Borzalmas!!!
Nemezis
@36: Ne haragudj, de azokért akik brókereknél fiaztatják a vagyonukat 6-6.5% kamatra, azokért nem megyek az utcára. Kockáztattak, és nem jött be, így jártak. Bankban, vagy államkötvényben kellett volna tartani a vagyonkát, és akkor nincs bukta. Ja hogy arra nincs 6% kamat, hát itt van a rizikó, ezt be kell nyelni.
zöldszem
@Nemezis: Azért az ne felejtsd el, hogy az állam is brókereknél hazardírozott. És nem a sajátját bár lehet, hogy azt is csak az megvan. Mivel, Orbánnak látomása volt! Viszont, 410 milliót bukott az agrár tárca, és az már a Te és az én pénzem is. Ami valószínűleg elúszott!
Azért, így már más a leányzó fekvése, mert erre nem kaptak felhatalmazást. Rohadjanak meg!
36
@Nemezis: Abban egyet értek veled, hogy a magas kamat behülyítette a magán embereket. Nem tanulnak. Illetve, nem tudatos, felejt és tájékoztatva sincs. Volt már korábban Tocsik ügy. Globex ügy stb. Az állam sajnálkozásának, vagy nem sajnálkozásnak nem hiszek. Biztos volt visszaosztás a hallgatásért. Az államnak kellett volna közbelépni, pont mint a devizahiteleknél kellett volna. Van ebben az egészben egy tervszerűség. A 90-es években, az állami termelő vagyont lopták szét. A 2000-es években pedig, a magán vagyont lopták el. Szerintem Magyarországnak kampec. Egy olcsó összeszerelő üzem lett az egész.
36
@zöldszem: Az a lényeg, hogy a közember feneke is kilátszon. Magyarország, soha nem volt polgári, keresztény-szociális, de demokrácia sem.(Nem véletlenül említette Merkel ezeket az értékeket, amikor itt járt.) Nincs alapja. Ellopták.
zöldszem
@36: 20:10 Ezt ma láttam a net-en, hmm...
fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/h...
Ellopták, már a jövőnket is!:(
coni
Az előzmények ismeretében (pl. baumag) arra nem sok mentség van hogy valaki olyan buta, hogy bár nincsenek bennfentes kapcsolatai (nem szólnak neki időben, hogy vegye ki a pénzét) és beteszi minden vagyonát egy zűrzavaros cégbe (bankba). Mindezt 10 év deviza botrány után.
Az viszont már bűncselekmény, hogy az állam, az önkormányzatok a közpénzzel tőzsdéznek/brókereznek. Ez utóbbira viszont (mármint a "folytatjuk" amit elkezdtünk) elég sok magyar szavazott, ha másképpen nem azzal, hogy nem választott. Hát most folytatják...
Desischado
Na emberek, itt a minta, hogyan kell szépen biztonságosan lopni, hogy gyarapodjon a zsebünk! A gond csak az, hogy ezt egy kormány csinálja, amelyiknek nem ez lenne a dolga! Meglátszik, hogy ez a szerencsétlen ország köztörvényes bűnözők játékszere! De meddig, könyörgöm, meddig még?!
zöldszem
@coni:tegnap, 22:21
A jövőnkre vonatkozóan írod? Jó lenne! Jómagam sajna nem úgy látom.
Múltunkat meghamisították, jelenünket tönkretették, jövőnket eladósították.
36
@coni: Na, tessék! Mire olvastam volna, törölték a közlendődet.:(
Fradigege
Ja, törvénytelen. Törvénytelen adózni. Törvénytelen fizetni a közértben. Törvénytelen a Föld nevű bolygó. Törvénytelen az ősrobbanás. Miazhogy?! A nap létezik?! Mit képzel?! Felrobban az agyam, hogy van időszámítás! stb. Adják ide a lottó ötöst, oszt csókolom.
vonotok
Ügyvéd Úr ! Nem az a tiszttelenség, hogy előzetesben van védence ha nem az, hogy még él.
kukac50
Lehet,hogy Orbán a vétkes, az állampapírokkal,de tarsolynak kell elvinni a balhét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.