Tavaly minimum 31 500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben – írta a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

2013-ban az adatok alapján 21580-an döntöttek úgy, hogy külföldre távoznak és ott élnek. Ehhez képest nőtt 2014-ben 46 százalékkal, 31500-ra az emigránsok száma.

A hazai nyilvántartások adatait egyébként a külföldi országoké minden esetben meghaladja, aminek a bejelentések elmulasztása lehet a magyarázata.

A magyarok 44 százaléka 30 év alatt dönt úgy, hogy elhagyja az országot, 77 százaléka pedig még nincs 40 éves. A legvonzóbb célországok pedig Németország, az Egyesült Királyság, illetve Ausztria.

Hárs Ágnes, a Kopint-TÁRKI vezető kutatója szerint felgyorsulhatott azoknak a kivándorlása is, akik még felsőoktatási képzés előtt állnak.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@nemjoezigy: Szomorú, hogy azt kell a fiataloknak mondani, hagy el a hazádat.
Szomorú leszel, ha elmegy a fiad! Tudom, benne vagyok. 10 000 km. 2 unoka, akivel egy évben 1x találkozom személyesen. 1 hónap kényeztetés, majd Skyp, telefon. Szomorú sors vár rád. A gyerekekre nem, és ez a lényeg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
@Anna Mária: Valami hibádzik az értelmezési képességében, ha csak Gyurcsányt tudta kivenni belőle. Ez a szerencsétlen csak pár évet rontott az ország állapotán, én 57 évről írtam, s ennek a következményeit éljük most meg, s ennek következményein próbálnak meg változtatni. Sajnos építkezni sokkal lassabban lehet, mint rombolni.
Anna Mária
@spu00: Fogd vissza magad, spu, ne foglalkozz te az én értelmezési képességemmel. Sajnos az a nagyhelyzet, hogy Orbánék nagyon magasról tesznek az ország népére - menekül az országból, akinek az élete, a jövője, a gyereke jövője kedves.
Ha te azt építkezésnek látod, ami manapság folyik, akkor nagyon el vagy tévedve. Ha az ország épülne, akkor a lakosság boldogan maradna a fenekén és nem százezrével vándorolna ki.
spu00
@agnes200: Mi lenne, ha átgondolná, hogy miről ír? Pl.Stadion építés.Vegyünk egy 10 milliárdos / nem ez az általános/ építkezést. Ebből 40% különböző adók formájában vissza megy az államhoz, kb. 600-1000 ember munkához jut közvetlen, közvetett formában, gyarapszik az állami vagyon és sok száz gyerek, fiatal normális sportolási lehetőséghez jut, ugyan ez vonatkozik tornaterem, uszoda építéseknél is.Láttam olyan uszodát, ahová 16 településről Önkormányzati buszokkal viszik az általános iskolásokat. Remélem sajnálja tőlük, mert én örülök neki.Tudja én még korábban olvastam egy szoci p.ü miniszter gyerekeiről, akik Lamborghinivel, vagy Ferrarival rohangáltak Szabolcsban.
agnes200
Hű. Szóval csak akkor pörög a gazdaság, ha üres stadionokat építünk, amiken a tendereket fidesz-közeli cégek nyerik? Mi lenne, ha kórházakat újítanánk fel és iskolákat? És mi lenne, ha ápolók fizetésére költenénk a pénzt? Amúgy az én gyerekem pl. olyan iskolába jár, ahol a heti 5 tornaórából csak egyet tudnak tornateremben tartani, mert nincs elég tornaterem. (Budapest.) És mi, szülők visszük a fénymásolópapírt, mert arra nem tellik. És az én fizetésem emelésére sem tellik 6 éve. (Közszférában dolgozom.)
Szoci miniszter: én meg nem olvastam róla. Elküldené a cikk linkjét? Vagy ez csak egy mese volt a Magyar Nemzetben kép nélkül? Ez egyre jó: hergelni a fidesz-fanokat. Lehet kire mutogatni, amikor a jelennel kellene foglalkozni! Örvendek, hogy nem írta, hogy építsünk piramisokat, mert azÖn gondolatmenete alapján az is fellendítené az építőipart.
spu00
@agnes200: A gazdaság nem csak ettől javul, de hozzá járul. Ha nem teszik, menjen oda egy ilyen építkezéshez, s kérje meg a dolgozókat, hogy ugyan már menjen haza, inkább vegye fel a munkanélküli segélyt, s így tiltakozzon a kormány gazdasági politikája ellen. Jelenleg 400 milliárdos kórház felújítási program van folyamatban, s ez még bővülni fog.
Az, hogy egyes iskolákban mi a helyzet, az függ az igazgatóktól, s nem minden esetben kormány függő.A fizetésével kapcsolatban nincsenek ismereteim, így véleményem sem lehet, de az átlag jövedelem emelkedett.A min. gyerekeiről tv felvételek készültek egy vendéglátó egységnél történt zsarolás estén, s a gépkocsi ezzel kapcsolatosan jött elő, nem a Magyar Nemzetben.Tudja hányan dolgoztak a piramisok építésénél? az ott dolgozóknak megérte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.