Miközben az éjjel-nappal dolgozó mentők irreálisan alacsony béreket kapnak, addig az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetői ennek többszörösét tehetik el fizetségképp – írja a Blikk.

A mentők közt a legjobban keresők közé a mentőorvosok tartoznak, viszont még az ő bérük sem éri el a nettó 250 ezer forintot. Ehhez képest viszont egy kezdő orvos, vagy a mentőautó vezetője még kevesebbet keres, az ő fizetésük alig súrolja a 130 ezret.

A lap adatigénylésre hivatkozva kikérte az OMSZ-től a főbb munkatársak, valamint a vezetők fizetésének listáját. Míg a mentőápolók a pótlékok nélkül körülbelül 95 ezer forintot kapnak, addig a lista alapján többek közt dr. Burányi Béla megbízott főigazgató nettó 849 080 forintot tehet el.

Havi nettó 589 500 forintért dolgozik a mentőszolgálatnál dr. Sepsey György gazdasági igazgató, de hasonló a bérezése a mentők operatív igazgatójának, dr. Czirner Józsefnek a maga nettó 524 ezer forintjával. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivőjének havonta nettó 404 596 forint jár, ez pedig bruttó 20 ezer forintos vezetői pótlékkal egészül ki. A Blikk információi szerint a vezető pozícióban lévőknek céges autó is jár benzinkártyával.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lópicigáspár
Azt elfelejtették hozzátenni, hogy 6-szor kevesebbet dolgoznak a hatszor több pénzért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
és mi ebben a meglepő az a" szeretetre méltó"szóvivőjük is nagyon sokszor mondhatni hogy túlontúl is a háza előtt nyilatkozik a történtekről.
hát azért a minimálbérért amit kap én be járnék a hiatalba.
Equilibrium
Győrfi Pál, a kappan hangjával kikerget engem a világból... És ezért kap havonta majdnem FÉL MILLIÓ forintot? Rögtön tök@n bököm magam!!! :)
Levendula
@Equilibrium: Győrfi P. hangja engem is irritál még pedig annyira, hogy nem csupán elkapcsolok onnan, ahol ő rikácsol, de a tévékészüléket is kikapcsolom. A Sepsei...nem MDF-es képviselő volt annak idején?
verum
Mit csodálkoztok? Ma már nincs liberalizmus, nincs demokrácia és azt a rendszert, ahol mottó volt, hogy "legfőbb érték az ember" megdöntötték.
Ma a mottó, hogy legfőbb érték a vagyon és mindenki annyit ér, amennyije van.
A mentősök a rászorult betegekkel együtt ennyit érnek a kormánynak és kész.
aremy
a fenti írásomban a győrfi re gondoltam csak nem jutott az eszembe a neve.hát ennyi
dr lópicigáspár
Azt elfelejtették hozzátenni, hogy 6-szor kevesebbet dolgoznak a hatszor több pénzért.
wagabund
a mangalica fesztiválon viszont nagyon jót alakított a szóvivő, ő vitte a zsűri elé a főztjüket...
...csakhát mi nyertünk...pedig cseppet be voltunk b@szva...
ott jó fej volt, igen elegánsan volt öltözve, miközben tökig ért a sár (Vajdahunyad vára előtt)

élni tudni kell.
Levendula
Vajon ki tudja hiba nélkül elmondani? Gyorsan, egymás után:

Sepsiszentgyörgyi szájsebész
soljanka
Azt azt ne felejtsük, hogy ez hosszú évtizedek terméke.
Az irányítás nem egyszerű dolog. Igaz, nem konkrét kézzelfogható munka, de egy szervezet koordinálása nemegyszerű feladat.
Ha az lenne a természetes, hogy a vezető beosztású megfelelő szakértelemmel rendelkezik és felelősséget is vállal, akkor nem háborognának az emberek, hogy többet keres. DE állami cégnél a hatszoros a pofátlanság netovábbja.
Mobil123
hajasbaba (Győrfi) ilyen sokat kap? vajon mennyit kap még a tv társaságoktól ( pl.hal a tortán vagy fene tudja melyiktől??)
A mentősök meg kapják a lecseszést ha nem érnek ki időben :-(((
Dr plágium
És van bőr a pofájukon, beszólni a fiúknak... rohadékok.
Desischado
Épp tegnap írtam, hogy győrfy nyilván nem ennyiért "dolgozik"! És így nyerjek a lottón, ahogy igazam volt! A valódi munkások, a mentősök, akik mennek éjjel nappal, meg irreálisan kevés pénzért robotolnak! Szégyen gyalázat!
papa.49
@Desischado: ,,Dolgozik,, ne haragudj ez erős túlzás, ennyiért ,,viszi a szót, a HAZUG SZÓT,, mert az elmúlt 5 évben csak akkor nem hazudott, mikor aludt és nem beszélt...
Desischado
@papa.49: Hát erre nincs mit mondani, igazad van!
coni
Egészségügy, oktatásügy reformja nélkül működésképtelen lesz az egész rendszer, már félig az is.
A hatalom inkább bankvásárlásba öli a közpénzt az egészségügyből, oktatásból pedig kivonja azt.
nezelodo
Divatba jöhetne a mentőknél is a "beépített főnök" tuti hogy kiszúrnák őket a mezítlábas mentősök, mert semmire nem lennének alkalmasak a mindennapi munkában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.