Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester és a kerületi polgármesterek többségének támogatását is élvezi az a javaslat, amely szerint Budán, az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) helyén épülne fel a kormány által tervezett új egészségügyi központ – írja a Magyar Nemzet.

Az újság csütörtöki cikke szerint Budapest vezetői a napokban egyeztettek az ügyben.

Egyértelmű, hogy az új állami kórház helyszínét Budán, a Lipótmező és a Szent János-kórház tengelyében kell kijelölni – összegezte a lapnak a kormány által kért egyeztetések első eredményeit Tarlós István.

A főpolgármester szerint számos szempontot kell figyelembe venni, az egyik legfontosabb, hogy a folyamatos ellátás fenntartása érdekében ne egy működő kórház területén, hanem egy fejleszthető ingatlanon épüljön meg az új, központi egészségügyi intézmény.

Ennek a célnak az egykori OPNI II. kerületi Lipótmezőn található műemléki épülete és 40 hektáros területe megfelel. Ugyanakkor a tárgyalásokon az is felvetődött, hogy a lepusztult állapotú, szintén jórészt műemléki védettségű Szent János-kórházat, akár ütemezve, de felújítsák – mondta Tarlós István. Hozzáfűzte: természetesen kikérik az egészségügyi szervezetek véleményét.

A főpolgármester szerint az, hogy mindenképpen budai helyszínt javasolnának az új központi kórháznak, nem jelenti azt, hogy más intézményeket be kell zárni.

Korábban a Figyelő arról írt, hogy be akarják zárni a János Kórházat, az új kórház helyszínéül pedig több más terület is felmerült, így a Déli pályaudvar területe, a Nagyvárad tér és Kelenföld is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

feleselek
Tarlósék mégis Lipótmezőre tennék az új kórházat.
Igaza van! Vigyék csak vissza ezeket a szökevényeket!!!
Senara
Ide teszem oda teszem :-) Hol a pénz , mert mondani mindent lehet .Erről beszéljenek az emberek ne Tarsoly baráti köréről ?
aremy
és mi lenne ha tik laknátok be azt a bezárt intézményt veled az élen taplós úúr.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.