Az online kasszák adataira hivatkozva a NAV állítja, nem csökkent a forgalom a vasárnapi boltzár miatt, más adatok viszont jókora visszaesésről árulkodnak – írja a Népszabadság.

Hozzáteszik, hogy noha a kasszák adataival igazságot lehetne tenni, azt nem hajlandóak kiadni. 

Közleményében a NAV azt is írta, hogy csak „kismértékű forgalomnövekedés” történt a tavaszi ünnepre. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára arra emlékeztet: az elmúlt években a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 17-18-19 százalékokkal nőtt a január és a februárhoz képest a márciusi forgalom. 

Az, hogy nem történt forgalomcsökkenés, azért is tűnik túlzásnak, mert a januári és februári holtszezon adatait hasonlították össze az ünnepi időszakkal. Mindez pedig azt jelentheti, hogy jókora veszteséget kellett elkönyvelniük a kereskedőknek.

A NAV-nak a Napi Gazdaságban most közzétett anyagából az derül ki, hogy a boltzár előtt a vásárlások 9-10 százaléka zajlott vasárnap, ami most 4-5 százalékra zsugorodott.

A Népszabadsággal azt nem osztotta meg a NAV, hogy noha a kasszák segítségével fillérre pontosan látják a forgalom alakulását, ezek adatait miért nem hozzák nyilvánosságra.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Azért nem árulják el a valós adatokat, mert ilyen punnyadt néppel szemben megtehetik, hogy leállítanak egy félkész autópályát mert haragszanak az egyik fővállalkozóra. Ráadásul ráfogják az Unióra, akinek a szóvivője naponta elmondja, hogy soha nem volt uniós projekt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@aremy: Milyen dotalt arakra gondolsz? Dotalt arak mar nem leteznek, a piacon szabadaras cikkek, es kotottaras cikkek vannak, az elobbi - nagyobb - csoportba tartozik szinte MINDEN arucikk (a kereskedok ugyanis attol veszik az arut, aki a legkevesebbert a legjobb minoseget adja), a kotott arasok pedig a zarjegyes termekek, amiket mindenhol az orszagban , minden tipusu boltban ugyanazon az aron kapod meg, pl. a cigit, piat, ugyanis az allam ezekbol a cikkekbol mindig ugyanannyi adobevetelt akar beszedni, es a kereskedonek csak egy kis arrest ad. (A cigire volt 4 %, ami a trafikmutyi utan a csokosok addig keveselltek, amig felemeltek 12 %-ra)
kukac50
Ez a vasárnapi bolt bezárás azért van,hogy a korrupt Navról és a kormányról az igazságszolgáltatás rosszul végzett munkájáról elterelődjön a figyelem.
coni
Szerintem nem a KDNP-nek csak annyi köze van hozzá, hogy legyártotta az elméletet és beadta egyéni törvényjavaslatként, bár a törvény szerint így is kellett volna hatástanulmányt mellékelniük.
Most jönnek a nemzeti családi boltok, ahol az alkalmazottak kapnak 1%-ot a cégből és éjjel nappal dolgozhatnak mint "családtagok". Egy tulajdonos kezében lesz 100 ilyen "családi bolt", abból már lehet Guchizni.
aremy
@karma1: a dotált árakat pajorba írtam.
karma1
@coni: Allitolag 2006-ban 3 kulonbozo hatastanulmany is keszult, mindegyik ellenezte a vasarnapi zarvatartast...:o(((
havasigyopár
Szombaton nem volt kocsi és kosár sem a bevásárló központban, csak hosszú sorok a pénztárnál. A ruházati üzletben / Pólus/ nem volt üres próbafülke , pedig 10 db van. A 2 pénztárnál óriási sorok, amelyek beértek a ruhák közé. Az étkezdébe sehol egy üres asztal, csak tömeg. Ezt tettétek velünk Fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.