Gyors és kielégítő megoldást nyújtana a Fidesz kártalanítási javaslata a Quaestor-ügy károsultjainak – mondta Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol ismertette előterjesztésüket, amelyet várhatóan este nyújtanak be a parlamentnek.

Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor – egy követeléskezelő alap felállításával – a Quaestor minden károsultját kártalanítják 30 millió forint erejéig. Ha a Ház gyorsított eljárással hagyná jóvá az indítványt, akkor július végéig mindenki hozzájuthat a pénzéhez – közölte a frakcióvezető. A követeléskezelő alapba bekerülne a Quaestor-ügy károsultjainak összes kötvénye, és a Befektető-védelmi Alap (Beva), valamint a befektetési vállalkozások piaca is befizetne oda. Utóbbi szektornak ezt a jegybank hitelnyújtással megelőlegezné – ismertette.

A tervek szerint a károsultaknak a kormányablakoknál kellene benyújtaniuk igényeiket – tájékoztatott Rogán Antal.

Megjegyezte, tisztában vannak azzal, hogy a kormánynak van tárgyalási kötelezettsége az ügyben, például a bankszövetséggel, de ha utóbbi szervezet nem tud jobb megoldást kínálni, a Fidesz a most ismertetett előterjesztést szavazza majd meg.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az első Fidesz kormány lehetővé tette hogy az is vehessen fel deviza hitelt aki csak Forintot keres. Amikor sorban dőltek be a devizahitelesek a kárt ráterhelték a bankszektorra, azok pedig az emberekre.
A 2. Fidesz kormány és a fideszes önkormányzatok a 2003 és 2011 évi államháztartási törvényt megszegve közpénzeket magas kockázatú, ellenőrizetlen brókercégeknél helyeztek el.
Majd a kárt ráterhelik a bankszektorra, azok meg az emberekre.
Csodálkoznak miért nem képes hitelezni a bankszektor.
Hellcat
Miért is? Gyors megoldás volt az is hogy a tulajdonost másfél hét alatt vették őrizetbe???
Tibor43
A leggyorsabb megoldás: arról nem beszélni ami őket terheli,azt viszont kihangsúlyozni amit a baloldal elkövetett,vagy csak rájuk fogták...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.